Bergens Tidende

Nest-Sotra kontroller­te inn til seier

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto ELIAS DAHLEN

– Vi har vunnet altfor få kamper 1–0, sier Nesttrener Steffen Landro, som levde på 1–0 i 73 minutter.

En tidlig scoring var nok for Nest-Sotra som kontroller­te inn seier 1–0-seier over HamKam søndag. Det var en viktig måte å vinne på, ifølge Steffen Landro, saerlig etter å ha tapt poeng i sluttminut­tene de siste rundene.

– Du må ta steg og laere av feilene, og derfor smaker denne seieren mye bedre enn en vanlig seier, sier NestSotra-treneren og legger til:

– Hvis du ikke er et lag som er i stand til å kunne vinne 1–0, så er sjansen for at du havner i nedrykkssu­mpen ekstremt stor.

For å vinne 1–0 er noe treneren har savnet.

– Vi har scoret mange mål, men vi har vunnet altfor få kamper 1–0.

Tidlig i føringen

Nest-Sotra startet kampen med et godt tak på HamKam, og første store sjanse kom etter fem minutter. Men skuddet fra Erlend Larsen ble blokkert, og HamKam slapp en tidlig kalddusj.

Men hjemmelage­t fortsatte å presse fremover, og etter 17 minutter traff NestSotra fortjent nettmasken­e. Sondre Liseth fikk ballen i boksen, og mens HamKamfors­varet sov, fikk Liseth god tid til å få ballen sikkert i mål.

– Vi spilte en voksen kamp der vi stengte igjen bak og scoret det nødvendige målet. Da vant vi, og da vil jeg si det var fortjent, sier målscorere­n etter kampen.

Nest-Sotra fortsatte å ha kontrollen utover i omgangen, og i løpet av den første halvtimen hadde ikke gjestene fra Hamar hatt en eneste stor sjanse.

Men like før pause våknet HamKam fra dvalen og sjansemask­ineriet ble satt i gang for fullt. Gjestenes største sjanse kom ved Ivar Rønning, men Egil Selvik vartet opp med en kjemperedn­ing, og midtbanesp­illerens skudd endte i ingenting. I løpet av omgangens siste minutter kunne HamKam både utliknet og snudd kampen, men Nest-Sotra var heldige og slapp med skrekken.

– Vi klarte å avverge sjansene deres fint og vi hadde også muligheter selv til å avgjøre det, sier Liseth.

Kontroller­te inn seieren

HamKam startet ikke 2. omgang med samme trykket som de hadde hatt rett før pause. Noe trykk var det heller ikke fra Nest-Sotra, og ballen ble trillende mye frem og tilbake på midtbanen. Ingen av lagene klarte å ta overtaket av kampen og det første kvarteret av omgangen sto sjanseløs.

Nest-Sotra virket godt fornøyd med resultatet.

– Selvsagt, vi ønsker alltid å score flere mål og at vi hadde drept denne kampen tidligere. Men når vi ikke klarte det, stengte vi fint igjen, sier Liseth.

Med ti minutter igjen på klokken ble Alexander Dang flyttet ned til midten for NestSotra. Hjemmelage­t la seg lavt i slutten av omgangen, åpenbart for å sikre seieren.

– I 2. omgang tok vi ikke et steg uten at spillerne kommuniser­te og visste hva de skulle gjøre. Det var en utrolig moden kamp av oss. Hvis vi klarer å holde på dette og krydre det med vårt eget spill, justere det opp med så offensivt som vi kan vaere, blir de siste ti kampene veldig gøy, sier Landro.

Ågotnes gress

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Gule kort: Markus Solbakken, HamKam.

Mål: 1–0 Sondre Liseth (17) Nest-Sotra (3–5–2): Egil Selvik – Bjarte Haugsdal, Daniel Aroccha, Elmin Nuric – Erlend Larsen, Sherko Faiqi (Kjaergaard fra 64.), Haris Cirak, Kristoffer Nesse Stephensen, Petter Havsgård Martinsen – Sondre Liseth (Bjørlo fra 85.), Alexander Dang (Palander fra 91.).

 ??  ?? 1–0: Sondre Liseth sendte Nest-Sotra i føringen etter 17 minutter mot HamKam.
1–0: Sondre Liseth sendte Nest-Sotra i føringen etter 17 minutter mot HamKam.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway