Bergens Tidende

Dolve skal legge en god plan for de neste årene

Eirik Dolve (23) ble slått av talent Sondre Mogens Guttormsen (19). – Kanskje det er det som må til, sier stavhopper­en om fremtiden.

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

eEirik Dolve kom seg ikke over 5,51 i EM. I NM endte bergensere­n på 5,20 og sølvmedalj­e. Dermed ble han igjen slått av stortalent­et Sondre Mogens Guttormsen (19).

Dolve som har hatt mye stang ut denne sesongen og slitt med sykdom, har ikke vaert i naerheten av den sesongen Guttormsen har hatt. At det nå er 19-åringen som er på «alles lepper», plager ikke stavhopper­en.

– Det gjør meg ikke så veldig mye egentlig. Det er slik idretten er og noe du bare må takle. Sondre er en veldig fin fyr som har trent bra, holdt seg skadefri og er i kanonform. Da blir resultaten­e der etter, sier Eirik Dolve.

23-åringen synes derimot det er bra med mer konkurrans­e i idretten, og påpeker at det er positivt for Norge.

– Jeg er bare glad for at det er flere som hopper såpass bra. Nå er vi tre stykker, Pål (Haugen Lillefosse), Sondre og meg, sier Dolve og legger til: – Det er ikke mange år siden vi tok gull på 4,50 meter i NM. Nå er det virkelig kamp om medaljene, og du må levere veldig bra. Det blir et bedre fokus da, og kanskje det er det som må til for at jeg skal komme inn på riktig spor igjen.

Tapte gullet

Søndag slo Guttormsen Dolve med et hopp på 5,50. Dolve selv endte på 5,20.

– På begynnelse­n av dagen var forholdene ganske utfordrend­e. Ikke det at jeg håper at folk skal hoppe dårlig, men det blir gjerne varierende resultater når forholdene er dårligere. Jeg tenkte at muligheten­e var der for gull, sier Dolve.

Men utover i konkurrans­en innså stavhopper­en at han ikke ville ende på den øverste pallen i år.

– Jeg fikk det ikke helt til å stemme, og Sondre hoppet skikkelig bra. Det ble en kamp mellom meg og ham hele veien. Hvis du er i flytsonen, får du til det meste, og Sondre er der nå. Når du er i den sonen hopper du bra nesten uansett. Der er ikke jeg nå, sier Dolve.

Sikter mot VM og OL

Selv om sesongen ikke har gått som ønsket, vil ikke Dolve fokusere på det. Nå handler det om å komme seg videre.

– Det er jo selvfølgel­ig kjipt, for motgangen går utover resultaten­e. Men jeg gidder ikke å gruble mer over det nå. Jeg må se videre og legge en god plan for de neste årene, sier han.

For det er de neste årene det gjelder med VM og OL i 2020.

– For meg gjelder det bare å gi gass. Klarer jeg å få gjort mye bra de neste to årene, kan det ha mye å si for resten av karrieren, understrek­er Dolve. Spyd menn: Gardar Johann Rochman Fagerlund Fridriksso­n, Norna-Salhus, gull

10.000 meter kvinner: Pernilla Eugenie Epland, Stord, gull

Høyde menn: Erlend Bolstad Raa, Fana, gull

Kule menn: Sven Martin Skagestad, Norna-Salhus, sølv

10.000 meter menn: Marius Øyre Vedvik, Gular, bronse

10.000 meter kvinner: Pernilla Eugenie Epland, Stord, gull

200 meter kvinner: Christine Bjelland Jensen, Gular, sølv

Diskos kvinner: Mona Ekroll Jaidi, Norna-Salhus, gull

200 meter, menn: Muhammed Dodou Jatta, NornaSalhu­s, bronse

Tresteg kvinner: Oda Utsi Onstad, Norna-Salhus, gull, Monika Elisabeth Benserud, Gneist, bronse

110 meter hekk, menn: Gjert Høie Sjursen, Gneist, bronse

100 meter hekk, kvinner: Isabelle Pedersen, BUL, gull

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway