Bergens Tidende

46 år gammel far tilstår chatting om å begå overgrep mot barn

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no foto ØRJAN DEISZ

I nettsamtal­er diskuterer 46-åringen å påføre pikebarn smerte og forteller om seksuell omgang med datter og stedatter. – Bare vas, sa han i retten.

Den gifte mannen fra en av Bergens omegnskomm­uner møtte mandag som tiltalt i Bergen tingrett. Saken mot ham er del av bergenspol­itiets store Dark Room-etterforsk­ning.

46-åringen sto med hodet bøyd og fulgte med på en skjerm mens aktor leste opp anklagene. Så erkjente han straffskyl­d for det meste.

– Det er noe jeg ikke er helt enig i, men greit. Jeg har skrevet det og vaert med på det, så jeg kan jo ikke nekte for det.

– Blir kvalm

Mannen ble tatt hjemme i slutten av mai i fjor. Politiet ransaket og beslagla en datamaskin og en mobiltelef­on.

I beslaget fant de, ifølge aktor, relativt store mengder chatting om å begå seksuelle overgrep mot barn. Det ble også funnet noen bilder som politiet mener er overgrepsb­ilder med barn.

– Jeg hadde aldri kommet på å skrive noe av dette i edru tilstand. Når jeg har vaert innpå der, har jeg alltid vaert full. Eller jeg hadde i hvert fall drukket. Når jeg leser det nå, blir jeg kvalm, sa 46-åringen.

Han har flere egne barn, noen av dem mindreårig­e, og også stebarn.

– Ble du opphisset, spurte aktor i saken, politiadvo­kat Elisabeth Bru.

– Nei, jeg har barn selv og én innstillin­g til det: De som holder på med barn, de trenger bare en kule.

Skype og e-post

Store deler av første rettsdag gikk med til at aktor leste høyt fra tiltaltes Skype-, e-post- og Messenger-samtaler med elleve andre, noen av dem fortsatt ikke identifise­rt.

Svaert eksplisitt diskuteres hva de angivelig har gjort og ønsker å gjøre med barn, blant annet at de kan tenke seg å voldta en liten jente sammen. Tiltalte er også med i en diskusjon om å påføre pikebarn tvang og smerte.

I en mailutveks­ling er temaet å finne en jente på 10 år de kan «knulle». Hordalands­mannen chatter også om å lokke barn med penger, og han forteller om seksuell omgang både med en stedatter og en mindreårig datter.

I avhør fortalte 46-åringen at han hadde holdt på med «slik prat» i sikkert ti år. Tiltalen omfatter en femårsperi­ode fra 2012 til 2017.

– Alt er ren og skjaer fantasi. Det var ingen mål og mening med det. Jeg husker veldig lite, og jeg har ikke truffet noen av dem jeg snakket med. Det er bare vas. Jeg har ikke skjønt hva jeg holdt på med, sa tiltalte.

– Bekymrer meg nå

I juni i år ble en mann dømt for at han gjennom chatting medvirket til at en far i bergensomr­ådet forgrep seg på døtrene sine.

I retten mandag fikk 46-åringen flere spørsmål fra aktor om hans chatting kan ha bidratt til at andre har begått overgrep.

– Skal jeg vaere helt aerlig, så tenkte jeg ikke på det der og da. Men det gikk et lys opp for meg da jeg ble tatt. Nå innser jeg at det kan vaere farlig. Jeg så ikke alvorlighe­ten i det, men det bekymrer meg nå at jeg kan ha bidratt til overgrep, svarte han.

Hovedetter­forsker Serina E. Brook vitnet i saken. Politibetj­enten sa det er tatt avhør av blant andre et stebarn, men at det ikke er mistanke om at 46-åringen har begått faktiske overgrep.

 ?? FOTO: POLITIET ?? CHAT: Utdrag av 46-åringens Skype-chat med en østlandsma­nn. Det var denne kontakten som gjorde at 46-åringen ble tatt. Her skriver han blant annet om å se på jenter på Lagunen.
FOTO: POLITIET CHAT: Utdrag av 46-åringens Skype-chat med en østlandsma­nn. Det var denne kontakten som gjorde at 46-åringen ble tatt. Her skriver han blant annet om å se på jenter på Lagunen.
 ??  ?? POLITI: Elisabeth Bru (til h.) er politiadvo­kat og aktor. Politibetj­ent Serina E. Brook var hovedetter­forsker i saken og møtte i retten som aktors bisitter. Hun jobbet tidligere med Dark Room-prosjektet.
POLITI: Elisabeth Bru (til h.) er politiadvo­kat og aktor. Politibetj­ent Serina E. Brook var hovedetter­forsker i saken og møtte i retten som aktors bisitter. Hun jobbet tidligere med Dark Room-prosjektet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway