Bergens Tidende

Som 18-åring fikk Skålevik en streng beskjed. Den har gjort ham til en av Norges mest effektive spisser.

-

– Jeg føler det jeg har slitt med er å komme til sjanser. Spesielt midtveis i sesongen kom jeg til veldig få, men styrken min er jo at jeg setter dem jeg får, sier Skålevik.

Trente ikke på avslutning­er

Slik har det ikke alltid vaert. Da han kom til Brann fra Sotra Sportsklub­b som junior, fikk han nemlig mye kritikk for sine harde touch og veike avslutning­er.

– Før jeg kom til Brann første gang trente jeg jo aldri på det, forklarer Skålevik.

Det la spillerutv­ikler Lars Bakkerud merke til. Han ga den nyankomne sotrastril­en streng beskjed om å terpe på avslutning­er etter hver eneste treningsøk­t.

– Så da gjorde jeg det. Og jeg har gjort det siden, stort sett. Jeg har jobbet ekstremt mye med det de siste årene, og trent mye på egen hånd. Dette er resultatet av all terpingen, sier Skålevik, og sukker:

– Det er litt bittert å tenke på. Jeg begynte altfor seint. Det er jo noe som er så lett å trene på også. Det handler bare om å gjøre det, stå igjen på feltet og skyte.

Nå roses han for sine avslutning­segenskape­r. Det er nesten blitt hans varemerke.

– Det er motsatt av hvordan det har pleid å vaere. Før kom jeg til veldig mange sjanser, men slet med å sette dem, sier Skålevik. Nå kommer han til få sjanser. – Det er krevende å spille på topp, men vi jobber med å gi meg flere muligheter. Det er det som er mitt fokus også, sier hobbyfiske­ren.

Litt av ansvaret kan dyttes over på lagkamerat­ene, men:

– Helt siden min tid i klubben har Brann savnet en spiss som kan skape noe på egen hånd. Da spilte Kim Ojo og Diego Guastavino på topp, sier tidligere Brann-spiller Carl Erik Torp, som nå er fotballeks­pert for NRK.

Mer effektiv enn Bamba

Han mener Skåleviks nye konkurrent, åttemillio­nersmannen Daouda Bamba, er en slik spiller.

 ?? FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? MYE EGENTRENIN­G: Steffen Lie Skålevik har trent mye på egen hånd for å bli en god avslutter.
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN MYE EGENTRENIN­G: Steffen Lie Skålevik har trent mye på egen hånd for å bli en god avslutter.
 ??  ?? FORMSPILLE­R: Steffen Lie Skålevik har scoret to mål på de to siste kampene.
FORMSPILLE­R: Steffen Lie Skålevik har scoret to mål på de to siste kampene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway