Bergens Tidende

Flyktet fra Tyskland for å unnslippe sin overgriper

-

egentlig heter Mohammed Rashid, da han prøvde å få fatt i henne på gaten. I februar i år fulgte et annet gjensyn.

Fikk telefonnum­mer

Etter å ha unnsluppet og kommet hjem til foreldrene sine, meldte Ashwaq Haji Hami episoden til politiet. Hun ble avhørt om gjensynet med mannen, og deretter sendt hjem igjen. Med seg fikk hun et telefonnum­mer hun kunne ringe til, hvis hun skulle møte ham igjen.

Det fjernet ikke angsten hos den unge jenten. Flere ganger kontaktet hun og foreldrene politiet for å høre om IS-terroriste­n, som formentlig selv har søkt om asyl i Tyskland, hadde blitt arrestert.

Hun begynte å ha mareritt om IS-mannen om natten og var redd for at han nok en gang skulle få tak i henne og bortføre henne.

Ble for mye

I juni ble det for mye for Ashwaq Haji Hamid. Familien valgte å flykte igjen. Denne gang hjem til den kurdiske delen av Irak, hvor de i dag bor i et telt i en flyktningl­eir. Herfra anklager hun tyske myndighete­r for ikke å ha gitt henne beskyttels­e mot en terrorist og sexforbryt­er.

– Er det virkelig noen som tror at jeg bare ville forlate Tyskland hvis jeg var trygg der? Tror dere at jeg ville gitt avkall på livet mitt for å sove i et telt igjen? spør hun i et intervju med avisen Bild, som har besøkt henne i Nord-Irak.

Overfor avisen slår hun fast at hun er overbevist om at det var hennes tidligere «eier» og sexovergri­per hun møtte to ganger i Tyskland.

– Jeg er helt sikker på at det var ham. Jeg var jo i hans vold i månedsvis. Han kjøpte meg for 100 dollar og behandlet meg som en ku. Jeg ville gjenkjent ham overalt i verden. Også han kjente meg jo igjen i Tyskland,

 ?? FOTO: AP ?? SEXSLAVE: I 2014 kjøpte en terrorist fra IS tenåringsj­enten Ashwaq Haji Hami på et slavemarke­d i byen Mosul i Irak for 100 dollar. Han tok henne hjem og holdt henne som sexslave i ti uker.
FOTO: AP SEXSLAVE: I 2014 kjøpte en terrorist fra IS tenåringsj­enten Ashwaq Haji Hami på et slavemarke­d i byen Mosul i Irak for 100 dollar. Han tok henne hjem og holdt henne som sexslave i ti uker.
 ??  ?? BLE FOR MYE: I juni ble det for mye for Ashwaq Haji Hamid. Familien valgte å flykte igjen. Denne gang hjem til den kurdiske delen av Irak, hvor de i dag bor i et telt i en flyktningl­eir.
BLE FOR MYE: I juni ble det for mye for Ashwaq Haji Hamid. Familien valgte å flykte igjen. Denne gang hjem til den kurdiske delen av Irak, hvor de i dag bor i et telt i en flyktningl­eir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway