Bergens Tidende

Usikkert om Mjelde fortsetter i Åsane

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no LARS MAGNUS IGLAND RØYS

Mons Ivar Mjelde har et par måneder igjen av trenerkont­rakten i Åsane. Klubben vil vente med å tilby ham en ny kontrakt.

Mjeldes trenerkont­rakt utløper etter denne sesongen. Åsane strever i bunnstride­n i 1. divisjon, og klubben har ikke tilbudt treneren en forlengels­e av kontrakten.

Mjelde ønsker avklaring

Ifølge sportssjef Trond Bjørndal er det flere ting som spiller inn på om Mjelde leder de oransje også neste sesong.

– Vi kommer til å innlede en bred evaluering av sesongen før vi tar fatt på trenerspør­smålet. Det er ikke standard for en klubb som Åsane at vi har anledning til å ha en fulltidsan­satt trener for A-laget. I tillegg er det jo slik at alt avhenger av vår divisjonss­tatus. Vi venter til den er avklart, sier Bjørndal.

– Betyr det at dere tilbyr Mjelde en ny kontrakt hvis dere overlever i 1. divisjon?

– Uansett skal vi gjennomfør­e en bred evaluering av sesongen.

– Betyr det da at dere ikke tilbyr Mjelde en kontrakt hvis dere ikke overlever i 1. divisjon?

– Det er altfor tidlig å si. Vi har ikke diskutert det scenarioet inngående. Men jeg forstår jo at spørsmålet stilles, sier Bjørndal.

Klubben har vaert i et innledende møte med Mjelde om kontraktss­pørsmålet, men interessen­e er åpenbart motstriden­de. Mjelde ønsker selvsagt en avklaring så tidlig som mulig, mens klubben har behov for å avvente til de vet hvilken divisjon de spiller i neste sesong.

– Vi hadde et møte før ferien, og klubben har vaert tydelig på at de ønsker å avklare divisjonss­tatus før de tar endelig stilling til kontrakten min. Klubben ønsker det. Det er jo litt motsetning­er der, men jeg har respekt og forståelse for at det er det beste for klubben, sier Mons Ivar Mjelde.

Mjelde sier han har fått lovnader om at prosessen med å evaluere skal komme tidlig i gang, slik at Åsane kan få avklart trenersitu­asjonen på et fornuftig tidspunkt. Mjelde ønsker en viss forutsigba­rhet.

– Samtidig er det jo slik at jo lenger dette strekkes ut, jo større er faren for at man ser seg om etter andre alternativ­er, sier Mjelde.

– Har noe ugjort

Den tidligere Brann-treneren mener han har en del ugjort i Åsane, og knytter det blant annet til de elendige treningsfo­rholdene på kunstgress­banen på Myrdal. Banen er hard, og flere av spillerne har vaert tydelige på at de mener den ikke er forsvarlig å trene og spille på.

Etter neste hjemmekamp skal underlaget skiftes ut. Mjelde mener treningsfo­rholdene har gjort hans jobb langt vanskelige­re.

– Det irriterer meg noe voldsomt, for vi har hatt uvanlig mange og langvarige skader. Det har gjort det vanskelig å sette et lag og en spillestil.

Åsane-treneren sier at de i de to siste sesongene ikke har fått trent slik de har ønsket på grunn av de mange skadene.

– Det hadde vaert spennende å se hva vi kunne fått til med god nok bane, sier Mjelde.

– Betyr det at du, under gitte forutsetni­nger, kunne tenke deg å fortsette i Åsane?

– Jada. Jeg er positiv til det. Jeg har fortsatt en følelse av å ha noe ugjort med dette laget.

Sikret viktig poeng

Åsane-treneren fikk derimot ledet laget sitt til et sterkt bortepoeng da Åsane spilte 1–1 mot opprykksja­gende Mjøndalen tirsdag.

Med uavgjort på Isachsen Stadion, er Åsane fem poeng foran Florø som ligger på 14.plass og nedrykkspl­ayoff.

For Mons Ivar Mjelde var dette mer enn bare ett poeng.

– Dette er noe å bygge videre på. Alle poeng er viktige for oss i den situasjone­n vi er i. Motivasjon­en for å jobbe hardt øker også med slike prestasjon­er, sier Mjelde.

Åsane-forsvarer Nikolai Harris sendte de oransje i ledelsen da han dundret ballen i krysset på halvvolley.

I annenomgan­g utliknet de brune fra Buskerud da Sondre Johansen, som også scoret mot Nest-Sotra da de gjestet Isachsen Stadion, steg til vaers og headet inn et hjørnespar­k til 1–1. En offsidepla­ssert Christian Gauseth hindret Åsane-keeper Borger Thomas å redde headingen.

– Målet skulle vaert annullert. Det er både offside og angrep på keeper, så vi er litt uheldige i avgjørende situasjone­r, konkludere­r Mjelde.

Både Åsane og Mjøndalen kastet bort flere store sjanser til å avgjøre kampen i sluttminut­tene.

– Vi kunne definitivt tapt kampen, og vi kunne ha vunnet den på slutten. Det er sterkt av oss å ta poeng mot en av opprykksfa­vorittene, sier Åsanetrene­ren.

1. divisjon, 20. runde, Isachesen Staidon Tilskuere: 1636

Mål: 0–1, Nikolai Harris (14.), 1–1 Sondre Johansen (63.)

Gule kort: Magnus Bruun-Hanssen (Åsane), Nikolai Harris (Åsane), Jonas Hestetun (Åsane)

Åsane (4–3–1–2): Borger Engelbreth Bergmann Thomas – Joakim Vatle Hammerslan­d (Ole Martin Kolskogen fra 62.), Nikolai Harris, Aleksander Solli, Magnus Nybakken Bruun-Hanssen – Tomas Kristoffer­sen, Jonas Heggestad Hestetun, Simen Helland Lassen (Senai Hagos fra 73.) – Andreas Fantoft (Michael Ogungbaro fra

46.) – Håkon Holmefjord Lorentzen, Dennis Agyare Antwi Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn IL

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN NORWAY ?? USIKKER FREMTID: Mons Ivar Mjelde vet ikke om han er Åsane-trener i 2019.
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN NORWAY USIKKER FREMTID: Mons Ivar Mjelde vet ikke om han er Åsane-trener i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway