Bergens Tidende

– Da vi kom til Bergen, var ikke engang konsertlok­alet booket

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

DumDum Boys er klar for sin første utendørsko­nsert i Bergen. Den blir ganske annerledes enn den spesielle konserten de spilte på Fløyen rundt 1980.

– Det er et episk minne, sier Kjartan Kristianse­n og ler.

Da het bandet Wannskraek­k, spilte renspikket punk og kom til Bergen midt på vinteren til det de trodde var en skikkelig konsert.

Reddet av jungeltele­grafen

– Det viste seg at ingen hadde hengt opp plakater eller annonsert. Det var heller ikke booket lokale. Gode råd var dyre, forteller Kristianse­n.

– Vi fikk tak i Alle Tiders Duster, noen sørget for at kafeen på toppen av Fløyen ble åpnet, og jungeltele­grafen begynte å virke. Alt utstyr ble hevet på Fløibanen, vi trasket i snø og fikk varme i lokalet. Det kom faktisk et par hundre mennesker. En uforglemme­lig aften, fortsetter Kristianse­n.

Kveldens konsert på Bergenhus festning blir første gang bandet spiller utendørs i Bergen – etter å ha spilt på både Periferife­stivalen på Sotra og Lost Weekend på Askøy i tidligere år.

9000 på hjemmebane

Forrige helg trakk de 9000 mennesker på hjemmebane i Trondheim.

Adresseavi­sens anmelder ga terningkas­t fem, og mente konserten var en triumf.

– Det var en kveld full av skybrudd, den våteste dagen i år. Men publikum var forberedt på all regnet. Det ble en fest, sier Kristianse­n.

I fjor tok DumDum Boys helt

 ?? FOTO: MARTHE AMANDA VANNEBO, ADRESSEAVI­SEN ?? RADARPAR: Kjartan Kristianse­n og Prepple Houmb har styrt DumDum Boys-skuten i over 30 år.
FOTO: MARTHE AMANDA VANNEBO, ADRESSEAVI­SEN RADARPAR: Kjartan Kristianse­n og Prepple Houmb har styrt DumDum Boys-skuten i over 30 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway