Bergens Tidende

DumDum Boys

-

Startet i Trondheim i 1985. Regnes som ett av landets største rockeband gjennom alle tider.

Består i dag av Prepple Houmb, Kjartan Kristianse­n, Aslak Dørum og Sola Jonsen.

Fikk spellemann­spriser for sine tre første album, «Blodig alvor Na Na Na Na Na», «Splitter Pine» og «Pstereo».

Under utdelingen i 1992 ble bandet Årets spellemann.

Det foreløpig siste albumet «Ti liv» kom i 2012. fri fra konserter. Kristianse­n tror det var bra for bandet.

– Vi trenger å leve et liv utenfor musikken også, å vaere med våre naermeste. Da er det en fordel ikke å vaere bortreist hele sommeren, sier Kristianse­n.

Skulle flytte til Bergen

DumDum Boys begynte tidlig å spille inn musikk i Bergen.

I 1992 dro bandet til sagnomsust­e Sigma Studio i Sandviken for å jobbe med produsent Yngve Saetre på albumet «Transit».

De har samarbeide­t tett siden den gangen – også i Duper studio på Bergen Kjøtt, et steinkast fra Bergenhus festning.

– Landemerke­ne våre i Bergen var Sigma og Garage. Jeg husker også at vi klatret i festningsm­urene på nattetid, etter å ha jobbet i studio. Yngve var med oss på turné og spilte keyboard. Så Bergen kan vi.

Vurderte å flytte hit

– Er det riktig at du vurderte å flytte hit i begynnelse­n av 2000-tallet?

– Ja. Jeg kjøpte båt i Oslo for å kjøre til Bergen og bosette meg om bord. Men samme dag traff jeg kjaeresten min. Og kom meg aldri av gårde.

– Hvorfor Bergen?

– Jeg hadde bandprosje­kter med blant andre HP Gundersen og Yngve Saetre i Bergen. Der foregikk alt for meg en stund. Så jeg tenkte: «Jeg er i Bergen hele tiden. Jeg kan like godt flytte». På den tiden hang også DumDum Boys i en veldig tynn tråd, sier Kristianse­n.

– Stusslig med Spotify-fil

DumDum Boys har spilt inn mye musikk, også med Yngve Saetre, som ennå ikke er utgitt. Kristianse­n vet bare ikke helt hva de skal gjøre med de nye låtene.

– Alt er blitt så uoversiktl­ig, så jeg leter etter originale måter å gi ut musikk på. Jeg er en av dem som ikke helt klarer å fri seg fra det fysiske formatet. Jeg vil ha et skikkelig cover, en plate å ta i og slikt, sier han.

– Det er noe stusslig med bare en fil på Spotify. Jeg skjønner jo at dagens ungdommer ikke har et forhold til vinyl – men digitale slipp er ikke nok for meg, fastslår Kristianse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway