Bergens Tidende

Ble bedt om å forlate bygget umiddelbar­t

Fryktkultu­r og manglende tillit preger stemningen mellom ansatte og toppledels­en i Bergenskli­nikken. Onsdag ble fagdirektø­r Kari Lossius suspendert av styret.

- ADRIAN BRUDVIK adrian.brudvik@bt.no ANNE E. HOVDEN

eKilder naer Kari Lossius bekrefter at hun og en annen leder ved Stiftelsen Bergenskli­nikkene er suspendert. De ble bedt om å forlate bygget umiddelbar­t etter et møte med styret.

Den andre personen var klinikksje­f Eva Løvaas.

En suspensjon innebaerer at en ansatt ikke får oppholde seg på arbeidspla­ssen, og kan benyttes når en arbeidsgiv­er mener det er grunn til avskjedige­lse.

Lossius ønsker ikke selv å kommentere saken overfor BT, men hun bekrefter at det er en alvorlig situasjon mellom henne og styret.

Løvaas har heller ikke ønsket å kommentere saken.

Fryktkultu­r

Stemningen mellom de ansatte og toppledels­en i klinikken er, ifølge ansatte som BT har vaert i kontakt med, preget av fryktkultu­r og manglende tillit.

Flere har sagt at de ikke ønsker å uttale seg åpent om situasjone­n. De forteller at de er redde for represalie­r fra toppledels­en om de står frem.

Flere har påpekt at problemene startet da Ole Hope i februar tok over som øverste leder for klinikken, som ifølge eget nettsted har 330 ansatte som jobber med rusbehandl­ing. Klinikken har tre avdelinger, på Hjellestad, i Skuteviken og i Bergen sentrum.

«Uro»

Siden Hope overtok, har styret vedtatt store organisasj­onsendring­er. Endringene innebaerer at avdelingen­e i Skuteviken og sentrum slås sammen under én leder.

Samtidig kan det bli aktuelt å fjerne en fagdirektø­rstilling, som frem i dag har vaert besatt av Lossius.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway