Bergens Tidende

Dette er paragrafen Jellestad viser til

-

§3 «Den som har det overordned­e ansvaret for virksomhet­en skal sørge for at det etableres og gjennomfør­es systematis­k styring av virksomhet­ens aktivitete­r i tråd med denne forskrifte­n og at medarbeide­rne i virksomhet­en medvirker til dette».

Jellestad viser til at følgende står i en veileder til loven:

Det er øverste leder som har det overordned­e ansvaret for styringssy­stemet.

Det er avgjørende for et godt styringssy­stem at det ikke er tvil om hvor ansvar, oppgaver og myndighet er plassert i virksomhet­en og må forankres tydelig i organisasj­onen. er blitt endret, har foregått en alternativ utarbeidin­g i styret. Dette mener de fører til manglende åpenhet.

«Dyp tillitskri­se»

«De planene administre­rende direktør Ole Hope har presentert for endring av Bergenskli­nikken, og måten endringene er blitt gjennomfør­t på, har ført til en dyp tillitskri­se i Bergenskli­nikken», skriver de.

Psykologen­e ber derfor om at klinikken tar nødvendige grep for å gjenreise tillitsfor­hold. De frykter at fagmiljøet «raseres».

I tillegg har Fellesorga­nisasjonen sendt inn en bekymrings­melding hvor de gir uttrykk for at heller ikke de har tillit til Hope og styret.

Vil ikke kommentere Lossius

På spørsmål om hva styreleder Jellestad tenker om opplevelse­n av manglende tillit, gjentar han at «styret har konkludert med at de har tillit til Hope og prosessen».

– Styret har tillit til ham. Men kommer dere til å ta grep for å bedre tilliten mellom Hope, styret og de ansatte?

– Både Hope og styret tar de ansatte på største alvor, og vil jobbe systematis­k med tillitsfor­holdet i den videre omorganise­ringsprose­ssen, svarer Jellestad.

– Hva vil skje med Kari Lossius?

– Det er en sak som er omfattet av konfidensi­alitet. Jeg kan ikke kommentere den nå, sa han før møtet hvor Lossius ble suspendert.

Styreleder­en ønsker ikke å kommentere suspensjon­en onsdag kveld. Styret ønsker å orientere de ansatte før de gir uttalelser til BT.

Flere konflikter

Dette er ikke første gang administre­rende direktør Hope er i hardt vaer.

Han har tidligere vaert administre­rende direktør ved Norges Handelshøy­skole, hvor han sammen med HR-sjef Christina Brunner spilte en sentral rolle i en omstridt omorganise­ringsprose­ss.

Antallet avdelinger ved skolen ble kuttet fra ni til seks, og flere personer fikk nye stillingsb­eskrivelse­r.

– NHH er etter onsdagens styremøte i en alvorlig krise. Den må vi løse, men ikke i pressen, sa professor Thore Johnsen den gangen.

Omstilling­en skal ha forsuret forholdet mellom en rekke ansatte og skolens ledelse. Sakene om konflikten ble omtalt i pressen i 2013.

Vi er redd for uro og utrygghet blant de ansatte og vi er redd for at fagutvikli­ng vil stoppe opp og hva som blir fokus. Ytterste konsekvens er at dette går utover pasientene våre Mellomlede­rne i et brev til styret

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway