Bergens Tidende

Daglig leder siktet for datainnbru­dd

Konflikter og kritikkver­dige forhold har preget arbeidsmil­jøet ved Krisesente­ret i lengre tid. Denne uken ble politiet koblet inn.

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no ANNE E. HOVDEN CHRISTIAN NICOLAISEN

Mandag denne uken troppet politiet opp i lokalene til Krisesente­ret i Bergen. Bakgrunnen var en anmeldelse fra en kvinnelig ansatt mot sin egen arbeidsgiv­er.

Kvinnen mener seg utsatt for datainnbru­dd.

Politiet sikret seg blant annet

elogger fra datamaskin­ene. Den daglige lederen ved senteret har fått status som siktet i saken.

Den ansatte mener at datainnbru­ddet har sammenheng med at hun gjentatte ganger har varslet om kritikkver­dige forhold ved senteret.

Politiet bekrefter siktelse

Politiadvo­kat Kathrine Kannelønni­ng bekrefter at én person er siktet. Dette skjedde da politiet gjennomfør­te ransaking på krisesente­ret.

– Generelt utløser en ransaking automatisk siktet-status for den ransakinge­n rettes mot. Vi mener at det er skjellig grunn til å mistenke noen for et straffbart forhold, men det er altfor tidlig å si noe om straffskyl­d i denne saken, sier hun.

Politiadvo­katen ønsker ikke å si noe om hvilke funn som så langt er gjort i etterforsk­ningen.

– Vi håper å få avklart ganske raskt om dette er en straffesak eller ikke, sier Kannelønni­ng.

Sensitive opplysning­er

18. juli ble det sendt tre e-poster fra den private e-postkontoe­n til kvinnen som nå har anmeldt arbeidsgiv­eren. Vedlagt lå sensitive personoppl­ysninger om beboere på krisesente­ret, i tillegg til et konfidensi­elt brev.

Mottaker av e-postene var en kollega, som er verneombud ved Krisesente­ret.

Kvinnen selv sier det ikke er henne som har sendt disse e-postene. Da hun fikk hjelp til å spore IP-adressen som mailene var sendt fra, viste det seg at de var sendt fra en PC på Krisesente­ret, ifølge kvinnen.

Selv forteller hun at hun var i en annen by på det tidspunkte­t, og at hun ikke har vaert på jobb siden april, på grunn av en sykmelding.

Hun mener at datainnbru­ddet er gjort for å skape grunnlag for en avskjedige­lsessak mot henne.

Stiller seg uforståend­e

BT har vaert i kontakt med både daglig leder og styreleder for senteret, Nina Monssen. Begge henviser til HR-leder Trude Brevik Damm, som nå fungerer som daglig leder for senteret.

Damm sier at daglig leder og resten av ledelsen stiller seg uforståend­e til anmeldelse­n.

– Det er også viktig å få frem at når politiet gjør ransakelse­r, så blir man automatisk siktet. Det foreligger ingen konkrete mistanker pr. i dag. Nå gjør politiet de undersøkel­sene de

 ??  ?? HEMMELIG ADRESSE: Krisesente­ret for Bergen og omegn driver krisesente­rtjenesten for 22 kommuner i Hordaland. Bergen er vertskommu­ne, og senteret holder til på hemmelig adresse.
HEMMELIG ADRESSE: Krisesente­ret for Bergen og omegn driver krisesente­rtjenesten for 22 kommuner i Hordaland. Bergen er vertskommu­ne, og senteret holder til på hemmelig adresse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway