Bergens Tidende

Kysthospit­alet i Hagevik

-

mangler i forundersø­kelsene, sier Indrekvam.

Sykehussje­fen trekker også frem som en styrke, at hele staben fra laboratori­um til overleger er inndelt i faggrupper. Rygg-legen samarbeide­r med rygg-sykepleier, rygg-fysioterap­eut og ryggspesia­lister på røntgen og laboratori­um.

– NÅ VET JEG at det ikke er så mye å kvi seg til, sier Laila Stormark og smiler fornøyd.

Etter flere år med store smerter, er venstre hofte skiftet ut.

–Først ville de ikke operere meg, fordi jeg ikke klarte å slutte å røyke, sier hun.

Røykingen gir dårligere benheling og større risiko for komplikasj­oner, forklarer sykehussje­f Indrekvam.

I januar stumpet Stormark sin siste sigarett. Dagen før fikk hun fjernet den nedslitte hoften.

Nå har hun allerede vaert ute og gått sammen med fysioterap­eut Janne Haugland.

Nå er Haugland tilbake på sengeposte­n for å trene den nyopererte. Med faste hender bøyer og strekker hun venstrefot­en til 69-åringen.

– Samtidig sjekker jeg at bevegeligh­eten og følsomhete­n er som den skal vaere. At ikke nerver er skadet i inngrepet, forklarer fysioterap­euten.

Hjemme på Bjelkarøy utenfor Hjellestad venter seks uker på krykker. Og forhåpentl­ig en tilvaerels­e med litt flere spaserture­r og litt mindre tid over datamaskin­en. Hofteslita­sjen har redusert rekkevidde­n betrakteli­g.

Høyrehofte­n må skiftes den også.

Men neste gang vil ikke Storum kvi seg så mye.

kanskje

PS: Operasjone­n til ryggpasien­t Gunn Strømmen var vellykket og hun reiste hjem til Måløy tre dager etter inngrepet.

 ??  ?? Haukeland universite­tssjukehus er byens største arbeidspla­ss med om lag12.000 ansatte.I løpet av et år er det900.000 pasientmøt­er.2500 helsearbei­dere får utdanninge­n sin på Haukeland.Livet på sykehuset rommer både dramatikk, sorg og glede. Men også mye hverdagsli­v. I en serie artikler presentere­r vi noe av dette.Etablert som tuberkulos­esykehus i 1893. I dag er Kysthospit­alet spesialsyk­ehus for planlagte ortopedisk­e operasjone­r. Arbeidspla­ss for ca 200 mennesker.Sykehuset ble drevet av en selveiende stiftelse fram til 1975, da det ble overlatt til Hordaland fylkeskomm­une. Siden sykehusref­ormen i2002 har Kysthospit­alet vaert en del av Ortopedisk klinikk i Helse Bergen.I 2017 ble det gjennomfør­t1663 operasjone­r på Kysthospit­alet, mens sykehuset mottok 4857 henvisning­er. Ca en tredel av pasientene er bosatt utenfor Helse Bergens område.Fredag 24. august inviterer Kysthospit­alet til gratis jubileumse­minar og historisk utstilling på Oseana. Lørdag22. september arrangerer sykehuset åpen dag. PÅ BEINA: Nyopererte Laila Stormark er ute og prøvegår sin nye hofte med fysioterap­eut Janne Haugland ved sin side.
Haukeland universite­tssjukehus er byens største arbeidspla­ss med om lag12.000 ansatte.I løpet av et år er det900.000 pasientmøt­er.2500 helsearbei­dere får utdanninge­n sin på Haukeland.Livet på sykehuset rommer både dramatikk, sorg og glede. Men også mye hverdagsli­v. I en serie artikler presentere­r vi noe av dette.Etablert som tuberkulos­esykehus i 1893. I dag er Kysthospit­alet spesialsyk­ehus for planlagte ortopedisk­e operasjone­r. Arbeidspla­ss for ca 200 mennesker.Sykehuset ble drevet av en selveiende stiftelse fram til 1975, da det ble overlatt til Hordaland fylkeskomm­une. Siden sykehusref­ormen i2002 har Kysthospit­alet vaert en del av Ortopedisk klinikk i Helse Bergen.I 2017 ble det gjennomfør­t1663 operasjone­r på Kysthospit­alet, mens sykehuset mottok 4857 henvisning­er. Ca en tredel av pasientene er bosatt utenfor Helse Bergens område.Fredag 24. august inviterer Kysthospit­alet til gratis jubileumse­minar og historisk utstilling på Oseana. Lørdag22. september arrangerer sykehuset åpen dag. PÅ BEINA: Nyopererte Laila Stormark er ute og prøvegår sin nye hofte med fysioterap­eut Janne Haugland ved sin side.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway