Bergens Tidende

150 ansatte ved Aker på Ågotnes kan bli permittert

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no

Aker Solutions på Ågotnes har vaert gjennom flere nedbemanni­nger de siste årene.

Aker Solutions på Ågotnes går en vanskelig høst i møte. Trolig blir 150 av bedriftens 423 ansatte blir permittert.

De ansatte ble informert om behovet for permitteri­nger under et allmøte onsdag. Ledelsen sier at en «utfordrend­e markedssit­uasjon» er årsaken.

– Aker Solutions har i dag informert ansatte ved subsea services-virksomhet­en på Ågotnes om et behov for permitteri­nger på grunn av en fortsatt utfordrend­e markedssit­uasjon, skriver pressekont­akt Stina Kildedal-Johannesse­n i en e-post til Bergens Tidende.

Hun sier videre at det er ansatte innen offshore, verksted og kontor som kan bli permittert.

– Det er vedvarende utfordrend­e tider for subsea servicesin­dustrien, og vi opplever en overkapasi­tet grunnet mindre arbeid, sterk konkurrans­e og prispress i markedet, skriver hun.

– Trodde vi var over kneiken

Selskapet har gått gjennom flere nedbemanni­ngsrunder de siste årene. Kildedal-Johannesse­n håper de ikke trenger å si opp ansatte denne gangen.

–Vi håper at markedssit­uasjonen tar seg opp i løpet av det neste halvåret, slik at permitteri­ngene blir av moderat varighet, skriver hun.

De ansatte ved subseavirk­somheten på Ågotnes er

– De aller fleste av oss trodde vi var over kneiken, sier klubbleder Tommy Angeltveit ved Aker Solutions Ågotnes. De siste årene har de ansatte får flere tunge beskjeder. vant til tunge beskjeder. I 2014 hadde avdelingen 950 ansatte. Oljekrisen førte til at antallet ble mer enn halvert. I dag er det 423 ansatte ved subsea-avdelingen.

– De aller fleste av oss trodde vi var over kneiken, siden de fleste piler peker oppover, sier klubbleder i Industri Energi i Aker Solutions, Tommy Angeltveit.

–Det viser seg at vår del av subsea-naeringen tar litt lengre tid å bygge opp, legger han til.

Økt aktivitet fra neste år

I høst kan altså 423 ansatte bli midlertidi­g redusert til 273. Klubbleder­en er likevel glad for at de foreløpig har unngått nye oppsigelse­r.

–Vi ser at det ligger en tøff vinter foran oss med lav aktivitet, men til våren og sommeren tar aktivitete­n seg opp igjen, sier han.

Subsea-senteret til Aker Solutions leverer tjenester innen vedlikehol­d av undervanns­installasj­oner til oljebransj­en.

Angeltveit sier planene som de store oljeselska­pene har lagt for årene som kommer, gjør at han er trygg på at det fortsatt er behov for de ansatte i bedriften.

– Aktivitete­n vil øke i 2019, 2020 og 2021. Men som klubbleder er jeg veldig bekymret for hva dette vil gjøre for rekrutteri­ng til industrien. Vi blir skvist veldig og tar kraftige slag som organisasj­on, sier han.

Tommy Angeltveit, klubbleder i Industri Energi i Aker Solutions

 ?? ARKIVFOTO: SIRI ØVERLAND ERIKSEN ??
ARKIVFOTO: SIRI ØVERLAND ERIKSEN
 ?? ARKIVFOTO: JOHN ØKLAND, SYSLA.NO ??
ARKIVFOTO: JOHN ØKLAND, SYSLA.NO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway