Bergens Tidende

Trumpvelge­rne bryr seg slett ikke

I New York City ble det ropt «bur ham inne» til Trumps tidligere advokat. I distriktet Greene, var en Trump-velger mer i tvil om hva han skulle mene.

- SANDRA BROWALL sandra.browall@pol.dk

eEn kvinne foran rettsbygni­ngen på Manhattan holdt et skilt med ordet «RETTFERDIG­HET» skrevet med ujevne blå bokstaver.

– Jeg skrev det så raskt jeg kunne og løp bort hit, sa den middelaldr­ende kvinnen Janna Bastone og så glad ut.

– Jeg har ventet lenge på denne dagen. På rettferdig­het for Trump og for alt han har gjort mot dette landet. Nå gleder jeg meg bare til å se Cohen i en oransje fengselsdr­akt, sa hun.

«Bur ham inne»

Janna Bastone hadde i likhet med en håndfull andre newyorkere møtt opp for å se Trumps tidligere advokat Michael Cohen forlate rettsbygni­ngen tirsdag kveld.

Cohen, som i mer enn et tiår var Donald Trumps personlige advokat, høyre hånd og etter eget utsagn hans «jeg-fikser-detfyr», hadde nettopp erklaert seg skyldig i åtte lovovertre­delser, deriblant flere som impliserte presidente­n. Ifølge Cohen ble han av Trump, som i 2016 var presidentk­andidat, instruert til å betale to kvinner, som påsto at de hadde hatt en affaere med Trump, for å tie med påstandene sine.

– Bur ham inne, bur ham inne, bur ham inne, lød ekkoet fra flere tilskuere foran rettsbygni­ngen, mens Michael Cohen iført en mørk dress og gyllent slips raskt steg inn i en ventende svart bil og kjørte av gårde.

Pensjonert fengselsbe­tjent

Mens man på Manhattan – i hvert fall foran rettsbygni­ngen – fikk en følelse av seiersstem­ning, så var stemningen en annen i et hjem i Greenville, i en by i det svaert republikan­ske distriktet Greene, kun to timer nord for Manhattan. Distriktet er kjent for landbruket sitt, i hovedsak mais og kveg, og for sine to statsfengs­ler.

Her får jeg tak i den pensjonert­e Trump-velgeren Greg Kerns tidlig onsdag morgen i USA, morgenen etter at Cohen forlot rettsbygni­ngen på Manhattan.

Greg Kerns vet en del om rettsvesen­et og spesielt om oransje fengselsdr­akter. Han har jobbet som fengselsbe­tjent i mange år. Nå er han i slutten av 50-årene og pensjonert. Han forteller at kroppen hans har en

 ?? FOTO: AP ?? KAN FÅ FEM ÅR: Trumps tidligere advokat Michael Cohen kan bli dømt til mellom fire og fem års fengsel etter å ha inngått avtale med påtalemynd­igheten. Dommen faller 12. desember.
FOTO: AP KAN FÅ FEM ÅR: Trumps tidligere advokat Michael Cohen kan bli dømt til mellom fire og fem års fengsel etter å ha inngått avtale med påtalemynd­igheten. Dommen faller 12. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway