Bergens Tidende

Cupdrømmen brast etter straffekon­kurranse

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no

Keeperne kom i fokus da Arna-Bjørnar røk ut av cupen. Dermed klarte ikke Arna-Bjørnar å nå sin målsetting om klubbens første cupfinale på 16 år.

– Normalt sett hadde hun ikke tatt den straffen, sier Arna-Bjørnartre­ner Morten Røssland om keeper Mackenzie Arnold, som bommet på Arna-Bjørnars åttende straffespa­rk i straffespa­rkkonkurra­nsen.

Røssland sier keeperen egentlig skulle tatt siste straffe, nummer elleve, om det skulle gå så langt. Krampe på flere utespiller­e gjorde imidlertid at keeperen måtte frem og skyte straffespa­rk nummer åtte.

Den påfølgende bommen gjorde at Arna-Bjørnar ikke klarte målsetting­en om sin første NM-finale siden 2002.

– Vi hadde målsetting om finalen, og den røk jo nå. Det er utrolig kjipt. Taper man fordi man blir utspilt er det OK, men i dag er vi bedre enn Røa og kommer ikke oss videre. Dette er sinnssykt tungt å svelge, sier en fortvilet Røssland etter kvartfinal­etapet mot Røa.

En jevn batalje på Røa kunstgress så ut til å bli avgjort ti minutter før slutt, da Svava Ros Gudmundsdo­ttir scoret for hjemmelage­t. Arna-Bjørnar, som hadde hatt flere store sjanser og en ball i tverrligge­r, kjempet desperat for utlikning i sluttminut­tene.

I siste spilleminu­tt skjøt Lisa Naalsund fra 16 meter, og Røas keeper Kirvil Schau Odden fomlet skuddet i eget nett til 1–1. Dermed ble det jubel blant gjestene og kampen gikk til ekstraomga­nger. Der scoret ingen av lagene, og dermed gikk det til straffespa­rkkonkurra­nse.

– Det var en kamp med veldig høy intensitet. Vi har god kontroll, og skaper masse sjanser vi bør sette, som vi ikke gjør. Så scorer de, men det rister vi av oss på overtid. Vi skulle ha avgjort denne kampen lenge før en straffespa­rkkonkurra­nse, konstatere­r Røssland.

Lisa Naalsund, Maria Brochmann, Elise Isolde Stenevik, Ingrid Stenevik, Vilde Bøe Risa, Amalie Eikeland og Cecilie Kvamme satte alle sine straffespa­rk, men da ArnaBjørna­rs keeper Mackenzie Arnold forsøkte seg, kom altså straffespa­rkkonkurra­nsens første bom. Røa satte den påfølgende straffen, og Arna-Bjørnar røk ut av cupen.

– Mackenzie er selvfølgel­ig skuffet over at hun bommet. På en av straffene før, er hun utrolig naerme å redde. Så små marginer er det fra å vaere syndebukk til å vaere helt, sier Røssland. FOTBALL: Ruben Kristianse­n og Brann er ikke blitt enige om en forlenget kontrakt. Venstrebac­ken har allerede vaert i samtaler med gamleklubb­en Tromsø, skriver Nordlys.

30-åringen har vaert i Brann siden

2015. Han bekrefter selv overfor Bergensavi­sen at han ikke spiller for de rødkledde neste år. – Vi kommer ikke til enighet. Det er nok mer min skyld enn Brann sin skyld. Jeg synes klubben har oppført seg eksemplari­sk i denne saken, sier Kristianse­n til BA. NTB

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX ?? UTE: Arna-Bjørnar tapte i kvartfinal­en, og er ute av årets NM. Her fortviler Emilie Nautnes.
FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX UTE: Arna-Bjørnar tapte i kvartfinal­en, og er ute av årets NM. Her fortviler Emilie Nautnes.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway