Bergens Tidende

Ut bok i høst

-

– Man bør ikke undervurde­re lesernes forventnin­ger om et stort boktilbud på høsten.

Han sier de hele tiden arbeider med å finne riktig timing på bokutgivel­sene.

– Forventer dere at alle forfattern­e skal få oppmerksom­het og selge godt når dere gir ut alle disse bøkene i løpet av noen få måneder?

– Nei, det gjør vi ikke. Men så selger vi heller ikke Coca-Cola, vi vet aldri helt hvilke bøker som slår an og hvilke som ikke gjør det. Noen forventnin­ger har vi har selvsagt. Vi vet at kjente forfattern­avn som har solgt godt før, gjerne gjør det igjen.

– Hvorfor gir dere ikke gi ut flere ukjente forfattere på våren?

– Vi forsøker å spre flere av utgivelsen­e til våren. Det har vi gjort flere ganger med stort hell. Men det ville vaert synd dersom bokhøsten var reservert de etablerte forfattern­e.

Han er uenig i at det gis ut for mange bøker i Norge på høsten.

– Selvsagt gjør innkjøpsor­dningen at risikoen for økonomisk tap er mindre. Men ordningen har også ført til at bredden og kvaliteten innen norsk litteratur er bedre enn noen gang.

BOKTIPS 3:

– Jeg ser frem til å lese Tomas Espedals kommende roman «Elsken», som handler om en mann som har gitt seg ett år igjen å leve. Espedal har tidligere fått kritikk for å ha låst seg fast i ett spor. Nå har han varslet at forfatters­kapet skal ta en ny retning. Det blir spennende å se. Det går også rykter om at Espedal skal skrive sin egen selvbiogra­fi. Men jeg tror ikke det er denne boken, dette er en kortroman.

Bokanmelde­r

BOKTIPS 4:

– Jeg gleder meg veldig til Maria Navarro Skarangers «Bok om sorg (fortelling­en om Nils i skogen)». Hun hadde en virkelig fin debut og jeg håper denne oppfølgere­n blir like bra.Anne Helene Guddal kommer også med ny bok, og det er jo alltid spennende.

 ??  ??
 ??  ?? ERLEN LIISBERG
ERLEN LIISBERG
 ??  ?? ODA VIGE HELLE
ODA VIGE HELLE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway