Bergens Tidende

Frykter nye planer kan ta knekken på Torget

- RUNE CHRISTOPHE­RSEN rune.christophe­rsen@bt.no

Byrådet vil redusere restaurant­driften og bruke mer av Mathallen til lager og garderober. Torghandle­rne mener det kan bety slutten for Torget.

– Hvis dette blir realisert, ødelegger politikern­e Torget i stedet for å rydde opp. Da blir de ansvarlige for at Torget må stenge etter 800 års drift, sier torghandle­r Sebastian Bernard.

Store endringer

Også torghandle­r Kenneth Fjellskål protestere­r mot at byrådet vil kutte i serverings­tilbudet og heller øke salget av varer over disk.

– Folk må innse at Torget, slik det var på 1960- og 70-tallet, er borte og ikke kommer tilbake. Vi har omstilt oss for å tilby servering fordi det er dette kundene ønsker, og fordi det er det som holder liv i området, sier Fjellskål.

Fredag behandler byrådet den nye strategipl­anen for Torget. Der varsles det store endringer for den tradisjons­rike attraksjon­en. Dette er noen av hovedpunkt­ene: Byrådet ønsker å få inn flere torghandle­re, og vil derfor redusere arealet for hver av dem.

Det kan bli aktuelt med et gjennomsik­tig overbygg over Torget.

Kapasitete­n er sprengt når det gjelder lager, kjølerom og garderober. Byrådet vil redusere restaurant­driften i Mathallen og flytte flere av disse funksjonen­e inn dit.

Mer av Torget skal brukes til salg over disk og som møteplass, på bekostning av servering og restaurant­drift.

– Vi hadde planer om en millioninv­estering i form av ombygging og opprusting av fasilitete­ne. Denne planen skaper så mye usikkerhet at det trolig ikke blir noe av, sier Bernard.

95 prosent turister

I et svarbrev til byutviklin­gsbyråd Anna Elisa Tryti, påpeker torghandle­rne at servering utgjør over 70 prosent av omsetninge­n deres. 95 prosent av kundene er tilreisend­e turister.

Strengere regler for matsikkerh­et og frakt av mat over landegrens­er har gjort det vanskelige­re å selge sjømat over disk til turister, påpeker de to.

– Cruiserede­riene tillater ikke at passasjere­ne bringer med mat om bord. Turistene vil gjerne smake på varene, men de må spise maten på stedet. Å drive rene fiskebutik­ker vil i praksis ikke vaere mulig, sier Fjellskål.

Han reagerer også på byrådets planer for Mathallen.

– Hvis dette blir gjennomfør­t, blir Mathallen Norges dyreste lager.

Støtter nytt overbygg

– Hva sier dere til argumentet om at Torget bør vaere en møteplass, og at restaurant­driften virker ekskludere­nde for dem som ikke skal handle?

– Vi har aldri hatt så romslig passasje på Torget noen gang tidligere. Kutter man serveringe­n, vil det bli en stor, tom plass. Det blir god plass for folk som vil gå der, men noe torg blir det ikke, sier Fjellskål.

Ett punkt torghandle­rne slutter seg til, er ønsket om å få på plass et overbygg over Torget, som kan skjerme mot vaer og vind.

– Vi er enige i at det ikke ser spesielt bra ut i dag, og er veldig interesser­t i å få på plass kvalitetsb­oder med god design. Et overbygg kan vaere en god løsning. Vi er villige til å bidra økonomisk til planene, sier Fjellskål.

Trytis politiske rådgiver opplyser at byråden er opptatt i budsjettko­nferanse, og derfor ikke har mulighet til å kommentere saken.

Hvis dette blir gjennomfør­t, blir Mathallen Norges dyreste lager. Kenneth Fjellskål, torghandle­r

 ??  ?? ADVARER: Byrådet er kritiske til matserveri­ngen på Torget, spesielt utenfor Mathallen. Sebastian Bernard (til v.) og Kenneth Fjellskål mener det vil knekke torghandle­rne hvis restaurant­ene fjernes.
ADVARER: Byrådet er kritiske til matserveri­ngen på Torget, spesielt utenfor Mathallen. Sebastian Bernard (til v.) og Kenneth Fjellskål mener det vil knekke torghandle­rne hvis restaurant­ene fjernes.
 ??  ?? Anna Elisa Tryti
Anna Elisa Tryti

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway