Bergens Tidende

800 pågrepet i Etiopia etter sammenstøt

-

ADDIS ABEBA: Etiopiske myndighete­r har pågrepet rundt 800 personer for å ha oppildnet til sosial uro og voldshandl­inger, opplyser tjenesteme­nn i landet. Urolighete­ne har foregått flere steder. Rundt 500 er pågrepet i løpet av uken i den urolige Oromia-regionen. Personene er mistenkt for drap, landokkupa­sjon, ildspåsett­else og bygging av barrikader, ifølge en lokal tjenestema­nn. I den såkalte Southern region er rundt 300 pågrepet i løpet av de siste par dagene for å ha oppildnet folk til voldshandl­inger og overgrep. Det var torsdag uklart hva som ligger til grunn for den utagerende oppførsele­n, men det er uansett dårlig nytt for statsminis­ter Abiy Ahmed som er midt i et omfattende reformprog­ram.

NTB BENI: Det siste ebolautbru­ddet nordøst i Kongo har hittil krevd 61 menneskeli­v, opplyser landets myndighete­r. Helsedepar­tementet opplyser at det pr. onsdag var registrert 103 tilfeller. Av disse er 76 bekreftet å vaere ebola. Av de 61 døde er 34 bekreftet å vaere ebolatilfe­ller mens de øvrige 27 «sannsynlig­vis» er ebola, ifølge helsedepar­tementet. Utbruddet begynte 1. august i provinsen Nord-Kivu, og tilfeller er registrert både der og i naboprovin­sen Ituri. Ebola er en svaert dødelig virusinfek­sjon, som fra slutten av 2013 til høsten 2015 tok livet av over 11.000 mennesker i Vest-Afrika. NTB PARIS: Air France stopper å fly til Irans hovedstad Teheran. Siste flygning blir i september. Det opplyste selskapet torsdag. Nyheten om at Air France stopper å fly til Teheran, kommer etter at USA tidligere i august begynte å gjeninnfør­e sanksjoner mot Iran i kjølvannet av at president Donald Trump i mai trakk USA fra atomavtale­n. Tidligere torsdag opplyste British Airways at de legger ned direkterut­en mellom London og Teheran. NTB BRUSSEL: Belgisk politi gjennomfør­te torsdag en større aksjon mot en bande som smugler migranter over kanalen til Storbritan­nia. Ti personer er pågrepet. Politiet slo til mot en parkerings­plass ved en motorvei i den lille, vestbelgis­ke byen Wetteren. Der fant de 27 migranter som ventet på overfart. – Belgia er et transittla­nd for migranter som vil til Storbritan­nia. Lastebiler blir ofte brukt, med eller uten sjåførens viten, heter det i en uttalelse fra belgiske politimynd­igheter. De fleste av de 27 migrantene kommer fra Eritrea, Sudan og Etiopia, opplyser politiet. NTB

Jeg har gjort det klart at vi ikke vil tolerere innblandin­g i 2018. Donald Trumps nasjonale sikkerhets­rådgiver John Bolton advarer Russland før kongressva­lget i november.

 ?? FOTO: OLIVIA ACLAND ??
FOTO: OLIVIA ACLAND
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway