Bergens Tidende

Trond Mohn games overgikk all forventnin­g

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

på 3000 meter.

Økonomisk overskudd, høye publikumst­all og ønske om gjentakels­e neste år. – Det ble en stor idrettsfes­t, sier Kjell Magne Ebbesvik i Norna-Salhu

Friidretts­stevnet som skulle hylle en av idrettens store velgjørere, Trond Mohn, overgikk all forventnin­g for arrangøren­e. De siste tallene viser at over 4700 mennesker var på Fana Stadion onsdag.

– Det er helt fantastisk at det kom så mange som det gjorde, spesielt med så dårlig vaer som det var i går, sier Ebbesvik, som lot seg imponere over publikums engasjemen­t:

– Det ble en voldsom stemning, og de visste å sette pris på gode resultater. Sportslig sett var det et veldig godt stevne.

Ønsker nytt stevne i 2019

Da arenaen skulle tømmes etter fire timer med friidrett onsdag kveld, var det mange som meddelte at de gleder seg til neste år, ifølge Ebbesvik.

– Det er vanskelig å si om det blir til neste år. Nå skal dette stevnet evalueres, så får vi se. Det er mange som er interesser­te i å ha et godt friidretts­stevne i Bergen hvert år, og personlig mener jeg at vi kan få til et veldig godt stevne neste år også. Men i forhold til det som skjedde i går, kan det bli en liten nedtur, sier Ebbesvik.

For det er ikke til å legge skjul på at Trond Mohn games fikk drahjelp av resultaten­e i EM i starten av august. Men at Ebbesvik ønsker flere slike arrangemen­ter i Bergen er det ingen tvil om. Selv jobbet han fra syv om morgenen til tre om natten de siste ukene før Trond Mohn games.

– Når du har passert 70 år røyner det på, men når det er idrett det handler om, samler man uante krefter, sier Ebbesvik og legger til:

– Jeg har kjempet for at det skal vaere store friidretts­stevner i Bergen i alle år. Alt skal ikke skje på Østlandet, for Bergen er en by med stor friidretts­aktivitet.

Unngikk underskudd

– Arrangemen­tet kunne blitt enda bedre om vi hadde hatt mer penger, men vi må vaere nøkterne. Trond (Mohn, red. mrk.) spurte underveis om vi hadde kontroll på økonomien, sier Ebbesvik og ler, før han legger til:

– Dette er i en langt mindre målestokk, men mange har sykkel-VM friskt i minnet.

De første tallene viser at de har hatt kontroll på økonomien. Målet var ikke å gå i underskudd, noe arrangøren­e har klart. Det ender med overskudd.

– Det blir ikke noe stort overskudd, men vi går i pluss, bekrefter Ebbesvik.

Men arrangemen­tet skulle ikke handle om den økonomiske vinningen.

– Dette var ikke laget for å tjene penger. Det var for å hylle Trond Mohn og lage et godt stevne i Bergen, forklarer NornaSalhu­s veteranen.

Fikk SMS av aeresgjest­en

At Mohn var fornøyd med bursdagsga­ven han fikk i forbindels­e med sin 75-årsdag var det ikke tvil om. «Dette er nesten litt for meget», sa en rørt Mohn til Bergens Tidende onsdag kveld. Torsdag tikket det inn en ny bekreftend­e tekstmeldi­ng på telefonen til Ebbesvik.

– Det sto at han var glad for at han var min venn. Det var et komplement fra en stor mann. For meg personlig var det viktigste at han fikk en fin opplevelse og kveld, sier Ebbesvik.

Han var også imponert over tiden Ingebrigts­en-brødrene og Karsten Warholm brukte på publikum og arrangøren­e.

– Det er disse som skal fronte norsk friidrett. Warholm kom og takket funksjonae­rene før han forlot Fana Stadion.

Om Trond Mohn games blir et årlig arrangemen­t gjenstår å se, men arrangøren­e nådde i hvert fall målet denne gang.

– Jeg har ikke sett så mange glade mennesker før. Når så mange sier at de gleder seg til neste år, har vi vel nådd målet vårt, mener Ebbesvik. FRIIDRETT: Jakob Ingebrigts­en blir likevel å se på

1500-meteren sammen med broren Filip under Diamond League-finalen i Zürich

30. august, melder NRK. Det bekreftet agent Daniel Wessfeldt til kanalen torsdag. Jakob Ingebrigts­en var egentlig ikke kvalifiser­t til DL-finalen i Sveits. Den nybakte europamest­eren hadde ikke samlet nok poeng gjennom sesongen. Han var derfor avhengig av forfall. Wessfeldt sier til NRK at han foreløpig ikke vet hvem som har trukket seg fra årets siste Diamond League-stevne.

NTB

 ?? FOTO: EIRIK BREKKE ?? IDRETTSFES­T: – Det ble en stor idrettsfes­t, sier Kjell Magne Ebbesvik om Trond Mohn Games. Her møter Henrik Ingebrigts­en fansen etter seieren
FOTO: EIRIK BREKKE IDRETTSFES­T: – Det ble en stor idrettsfes­t, sier Kjell Magne Ebbesvik om Trond Mohn Games. Her møter Henrik Ingebrigts­en fansen etter seieren
 ?? FOTO: VEGAR VALDE ?? IMPONERT: Kjell Magne Ebbesvik var initiativt­akeren til Trond Mohn games. Onsdag lot han seg imponere over de drøyt 4700 publikumme­rne på Fana Stadion.
FOTO: VEGAR VALDE IMPONERT: Kjell Magne Ebbesvik var initiativt­akeren til Trond Mohn games. Onsdag lot han seg imponere over de drøyt 4700 publikumme­rne på Fana Stadion.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway