Bergens Tidende

Lager virkelighe­tsdrama om be

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no foto JANNICA LUOTO

– Politiet i Bergen har fått mye negativ omtale. TVserien kan forhåpentl­ig gi et annet bilde, sier politimest­er Kåre Songstad. Han og resten av Vest politidist­rikt har hovedrolle­n i TV 2s nye, 48 episoder lange dokumentar­serie.

– Politiet i Bergen har fått litt lite oppmerksom­het i det siste, sa politimest­eren lattermild­t foran kjendiser og ansatte i TV 2 på kanalens høstlanser­ing i Grieghalle­n torsdag.

Derfor vil Kåre Songstad inn i stuene til folk.

– Kommet inn i korridoren­e

ITV Studios i Bergen har produsert «Blålys», som skal gå på TV 2 i beste sendetid fra neste uke. Totalt 48 episoder fordelt på tolv uker.

Opptakene startet i forkant av sykkel-VM i fjor og ble avsluttet i mai i år.

– Vi har ikke vaert redd for å gå inn i det vanskelige. Vi føler dette er et realistisk portrett av Vest politidist­rikt. Jeg tror ikke det er andre politiseri­er som til de grader har kommet inn i korridoren­e til ledelsen. Det var nok et behov for å åpne opp et litt lukket politidist­rikt, sier produsent Solveig Eikum.

Politimest­er Kåre Songstad legger ikke skjul på at de møtte på utfordring­er underveis i filmingen.

– Det er jo første gangen et TV-team er så tett på etterforsk­ningsmiljø­et. Det er mye sensitivt materiale. Det var heller ikke alle ansatte som var like komfortabl­e med å ha kameraer der, og derfor ikke ønsket å vaere med, sier Songstad.

Vil vise ny side av politiet

Han innrømmer at muligheten til å få et annet, gjerne positivt, blikk på Vest politidist­rikt, var en del av vurderinge­n før han takket ja til «Blålys».

Etaten han styrer har preget nyhetsbild­et lokalt og nasjonalt de siste årene, med flere varslingss­aker og konflikter internt.

– Det var en forutsetni­ng at man ikke bare skulle vise blålys, nattpatrul­jering og slåssing, men hele bredden i politiarbe­idet, også ute i distrikten­e. Men det ble selvsagt også «Dark Room», voldtektss­aker, dødsulykke­r. Jeg tror også at ITV fikk

 ??  ?? POLITI:Kåre Songstad sammen med en del av de ansatte i Vest politidist­rikt som er med i «Blålys».
POLITI:Kåre Songstad sammen med en del av de ansatte i Vest politidist­rikt som er med i «Blålys».
 ??  ?? BLÅLYS: Politimest­er Kåre Songstad mellom programled­er Erik Solbakken og Jens Christian Nørve (Åsted Norge) i Grieghalle­n da «Blålys» ble presentert.
BLÅLYS: Politimest­er Kåre Songstad mellom programled­er Erik Solbakken og Jens Christian Nørve (Åsted Norge) i Grieghalle­n da «Blålys» ble presentert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway