Bergens Tidende

Genspoliti­et

-

ITV fikk relativt fritt spillerom av politiet når de skulle lage «Blålys», som er en serie som ifølge produsente­n har ambisjoner om å komme på innsiden av Vest politidist­rikt.

– Litt av grunnen til dette spilleromm­et er at vi hadde mulighet til å ta ut ting i etterkant. Jeg vil ikke kalle det sensur, mer kontroll – saerlig i saker som går på operative spørsmål og anonymiser­ing, sier Songstad.

– Vi har hatt ryddige rammer. Det er også viktig å tenke sikkerhet og anonymiser­e der det må gjøres. Så politiet har hatt gjennomsyn på alt. Men ITV har selvsagt redaksjone­ll frihet, understrek­er produsent Solveig Eikum.

Hun sier at de også fikk vaere der med kamera i turbulente tider.

– Vi følger politimest­eren, er i kulissene, og prøver å fange opp hvordan han opplever å vaere i stormen. I slike serier kan vi ikke be om tilsvar – og da må det tas vanlige journalist­iske hensyn, sier Eikum.

Trygve Rønningen, programdir­ektør i TV 2

– «Blålys» blir veldig synlig

Programdir­ektør i TV 2, Trygve Rønningen, har tro på at «Blålys» blir en annerledes politiseri­e.

– Vi satser mer og mer på historier fra norsk virkelighe­t. Mange sutrer over Netflix’ suksess. Her er en måte vi kan vaere annerledes på. Derfor kjører TV 2 serien på hovedkanal­en, og ikke på en mindre kanal. «Blålys» blir veldig synlig i høst, sier Rønningen.

Han har fått med seg at Vest politidist­rikt har fått mye negativ eksponerin­g de siste årene.

– Derfor er det gøy at vi har fått til dette. I «Blålys» kommer vi på innsiden av politiet. Det er ingen enkel sak å få til. Men TV 2 kommer ikke til å slutte å stille kritiske spørsmål av den grunn.

– Hvorfor produserer TV 2 så få slike serier fra Bergen?

– Vi produserer gjerne mer i vest. Det blir jo alltid bra TV. Samtidig innser vi at de fleste produksjon­smiljøene ligger i Oslo. Det må vi forholde oss til, sier Rønningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway