Bergens Tidende

Smakfullt og forførende

-

Utstilling­en blir bedre og vanskelige­re for hver dag som går.

FØRST OG FREMST

JEG OPPLEVER REIERSTAD HAR ALTSÅ utforsket denne religionen hvor mennesker og natur ikke står så langt fra hverandre, og lånt/brukt/ laert av deres tradisjone­r, metoder eller ritualer for sin egen kunstprodu­ksjon. I hodet mitt blir dette litt problemati­sk. Selv om jeg ser at arbeidene absolutt har vaert gjennom en velutvikle­t subjektiv kvern, klarer jeg ikke å la vaere å stille meg selv spørsmålet – er dette Reierstads historie å fortelle?

Kunst om candomblés verdenssyn burde kanskje heller komme fra deres egne kunstnere? Og hvis det er slik at vi vil fylle våre gallerier med den fortelling­en, har vi en stor jobb foran oss for å gi rom til at de stemmene blir hørt.

ELLER KANSKJE IKKE. Tar jeg på meg «krenkehatt­en» for fort? For outsiderpo­sisjonen Reierstad setter seg selv i, er utrolig spennende. At han skaper refleksjon­er om hva som er «mitt» og «ditt» er kanskje akkurat det vi trenger i vår sampling-orienterte kultur.

Denne utstilling­en, dette prosjektet, kommer til å ligge i bakhodet og generere tanker i lang tid fremover – den blir bedre og vanskelige­re for hver dag som går. For å vaere helt aerlig, skulle jeg gitt den både fire, fem og seks hjerter.

 ?? FOTO: RENATE S. HANDAL ?? A-project #5, Kunstgaras­jen, 17.08-09.09.2018 «MITT» OG «DITT»: Reierstad skaper refleksjon­er om hva som er «mitt» og «ditt», mener BTs kunstanmel­der Renate Synnes Handal.
FOTO: RENATE S. HANDAL A-project #5, Kunstgaras­jen, 17.08-09.09.2018 «MITT» OG «DITT»: Reierstad skaper refleksjon­er om hva som er «mitt» og «ditt», mener BTs kunstanmel­der Renate Synnes Handal.
 ??  ?? RENATE S. HANDAL
RENATE S. HANDAL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway