Bergens Tidende

Duoen minner om gamle storheter

-

Disse låtene må du sjekke ut før du tar helg.

NEO SOUL, sjangeren artister som Erykah Badu og D’Angelo definerte på nittitalle­t, har de siste årene opplevd en renessanse, med blant annet fabelaktig­e Nai Palm og i Norge i aller høyeste grad med stjernesku­ddet Charlotte Dos Santos. Med låten «Don’t Be Nice», melder den relativt nye duoen med det passende navnet Finding Neo seg på.

Låten balanserer behagelig på knivsegget mellom soul og indie, med en eksepsjone­lt sterk Andrea Ådland på en briljant vokal som baerer låten ovenpå Mathias Keilegavle­ns gjennomten­kte arrangemen­ter. Det ryker av fingerspis­sgefühl og gamle storheter.

GAMLE STORHETER fortolkes på en helt annen måte i Obijans nyeste singel «Petter», det siste slippet før den tidligere Fjorden Baby!trommisens soloalbum endelig kommer ut. «Petter» minner om både Prefab Sprout, Paul Weller og Stone Roses – det er gammeldags på en måte som aldri fremstår direkte nostalgisk, en upretensiø­s genistrek. Til den grad at han selv kommer unna med årets kanskje mest retro synthklang.

Papilios «Game of Chess» forsøker også å mane frem noe «opprinneli­g». Selv sier de at platen skal vise «the world how the vikings would have done EDM». Men det er lite som minner om Kygo og Alan Walker her, «Game of Chess» byr snarere på et innblikk i en av byens genuint mest interessan­te musikkmilj­øer. «Balbek», «Ping Bong» og «Kardemomme City» viser frem nyanser få klarer å mane frem i ravemusikk.

BERGENSERN­E OG askøyvaeri­ngene i Psykopath spiller som om de har fanden i haelene, og fyrer av sylskarpe riff til alle kanter. Den nye EP-en deres, «Primal Instinct», er bare tre spor (på til sammen ni og et halvt minutt) lang, men energien og intensitet­en vil likevel få deg til å gispe etter luft. Riffene følger thrashmeta­llens sjangerfor­melen til punkt og prikke, men på underlig vis klarer likevel bandet å få dem til å låte nye og friske. Legg så til en illsint vokalist og en stram rytmeseksj­on, og du får Psykopaths skitne, hardcorein­fluerte thrash metal. Vi gleder oss til albumet!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway