Bergens Tidende

Trump bekymret for hvite bønder i Sør-Afrika

-

Donald Trumps Twitter-melding om SørAfrika skal stjele fokus fra problemene på

hjemmebane, ifølge CNN-kommentato­r.

USAs president tenker mye på en saerlig gruppe mennesker for tiden: Sør-Afrikas hvite bønder.

– Jeg har bedt utenriksmi­nister Pompeo om å ta en naermere titt på Sør-Afrikas beslaglegg­else av landbruk og drap av bønder i stor skala. Sør-Afrikas regjering inndrar land fra hvite bønder, skrev Trump på Twitter torsdag.

Trump-finte

CNNs digitale direktør, Zach Byron Wolf, mener dette er en klassisk Trump-finte, hvor presidente­n forsøker å fortsette sin linje med forsiktig støtte til hvitt overherred­ømme, samtidig som han forsøker å trekke fokus vekk fra problemene han opplever på hjemmebane med snakkesali­ge tidligere ansatte, pornostjer­ner og mulige russiske forbindels­er.

– Det likner ikke et forsøk på å fiske stemmer, men det er helt klart nok et lysende eksempel på hvordan Trump bokstaveli­g talt er bekymret for hvite mennesker, skriver Zach Byron Wolf i sin analyse.

Her henviser han også til presidente­ns støtte til demonstran­tene for hvitt overherred­ømme i Charlottes­ville, Virginia og stengingen av grensene for alle de ikke-hvite landene han har omtalt som «shithole countries», eller «drittland» på godt norsk.

Fordømmels­e

Det hele begynte med en TVreportas­je fra Fox News onsdag denne uken, hvor verten Tucker Carson anklaget den sørafrikan-

 ??  ?? BONDEDRAP: I en TV-reportasje fra Fox News onsdag denne uken, anklaget verten Tucker Carson den sørafrikan­ske regjeringe­n for å ta jord fra hvite bønder. Trump fulgte opp med en Twitt blir lagt ned kors som symboliser­er antall drepte bønder i Sør-Afrika.
BONDEDRAP: I en TV-reportasje fra Fox News onsdag denne uken, anklaget verten Tucker Carson den sørafrikan­ske regjeringe­n for å ta jord fra hvite bønder. Trump fulgte opp med en Twitt blir lagt ned kors som symboliser­er antall drepte bønder i Sør-Afrika.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway