Bergens Tidende

Satser tungt på sport

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no

TV 2 Sportskana­len forsvinner, og skal erstattes av to nye sportskana­ler med enda flere rettighete­r.

Det vil skje flere endringer for sportsinte­resserte TV-seere denne høsten. TV 2 satser som aldri før på fotball og annen sport: Fra før hadde de rettighete­ne til Premier League. Inn på listen kommer Nations League (den nye landslagst­urneringen), Champions League (deler rettighete­ne med MTG), samt Europa League.

– Vi har aldri samlet så mye fotball på våre kanaler, sier Trygve Rønningen, kanaldirek­tør i TV 2.

Det som allerede er klart er at fotballand­slagets kamper i Nations League kommer til å bli sendt på hovedkanal­en TV 2. TVselskape­ne er forpliktet til å vise de viktigste, nasjonale idrettsbeg­ivenhetene på såkalt åpen-TV.

CL-finale på to kanaler

Når det gjelder fordelinge­n av Champions League-kampene mellom TV 2 og MTG, kommer noen av kampene til å gå parallelt på to kanaler.

Ifølge TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen får TV 2 førstevalg tirsdagene, og annetvalg onsdagene. TV 2 (ikke hovedkanal­en) skal sende fire kamper fra playoff, tolv kamper fra gruppespil­l og 14 kamper fra cupspillet. Både TV 2 og Viasat kommer til å sende finalen.

– Med stort og smått, fra Norway Cup til finalen i Champions League, blir det rundt 1000 fotballkam­per i året, sier Hagen.

Selv om MTG har såkalt «sublisensi­ert» deler av Champions League-kampene til TV 2, må man fortsatt ha MTG-kanalene (Viasat osv.) for å kunne se alle kampene fra verdens gjeveste klubbturne­ring.

Som seer må du regne med å måtte betale ekstra for å se Champions League og Europa League.

– Hvilke konkrete endringer blir det for seerne, Trygve Rønningen?

– For det første har vi sikret oss flere sportsrett­igheter. For det andre blir det flere sportskana­ler og et bredere tilbud, sier han.

– Det blir dyrere for seerne enn i dag?

– På vegne av TV 2 er svaret nei. Så er spørsmålet hvilke tilbud distributø­rene vil gi ut til kundene, svarer Rønningen og peker på at distributø­rene tilbyr ulikt innhold til forskjelli­ge priser.

– Hvorfor er sport så viktig for TV 2?

– Sport er et veldig fint verktøy for å bygge kanaler og strømmetje­nester. Der er sport en sentral baerebjelk­e. Heller ikke fremover vil man finne så mye sport på selve hovedkanal­en TV 2, men det blir mye på de ulike TV-kanalene samt på strømmetje­nesten Sumo, sier Rønningen.

Mer enn bare fotball

Det som betegnes som «tidenes sportssats­ing på TV 2 og TV 2 Sumo» inneholder ikke bare fotball.

TV 2 vil også i tiden fremover satse tungt på sykling. Norsk herre- og damehåndba­ll står også på menyen, og tidligere denne uken ble det kjent at TV 2 har sikret seg rettighete­ne til norsk ishockey de neste seks årene.

På vinteridre­tt er NRK fremdeles ledende, men TV 2 skal som tidligere år vise både langrenn og alpint fra verdenscup­en i Sveits.

– Vi kommer nok til å kjøpe enda flere rettighete­r, varsler Rønningen.

 ?? FOTO: MARIT HOMMEDAL, NTB SCANPIX ?? HØSTLANSER­ING: TV 2-sjef Olav T. Sandnes (til v.) og kanaldirek­tør Trygve Rønningen. Kanalen satser hardt på sport, og spesielt fotball.
FOTO: MARIT HOMMEDAL, NTB SCANPIX HØSTLANSER­ING: TV 2-sjef Olav T. Sandnes (til v.) og kanaldirek­tør Trygve Rønningen. Kanalen satser hardt på sport, og spesielt fotball.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway