Bergens Tidende

Tenåringsr­omantikk i vestlandsk natur

-

Den nye Netflix-serien «The Innocents», som delvis er spilt inn i Modalen, prøver å romme både romantikk, nordic noir, fantasy og mysterier, men får det ikke helt til.

FLERE AV KARAKTEREN­E oppfører seg uforklarli­g merkelig, og skifter mening og motivasjon titt og ofte. Flere handlingst­råder blandes også inn, og en del av disse fremstår enten rotete eller baserer seg på logiske brister.

Blant annet er Harrys mor politi, og oppdager en link mellom en gammel sak og June og Harrys flukt. I tillegg spisser ting seg til i det kultaktige samfunnet i Norge, men mye blir bare halvveis forklart, og fremstår ikke som mysterier, bare som at noe ikke helt gir mening.

Det går dessverre heller ikke an å la vaere å legge merke til at flere skuespille­re som skal forestille nordmenn egentlig ikke kan språket. Det gjør vondt i norske ører, men merkes nok ikke av seriens ikke-norske publikum. Det spiller for så vidt ikke noen rolle for seriens kvalitet ellers.

Til tross for brokete norsk spiller islendinge­n Jóhannesso­n godt, saerlig i første halvdel av serien. Også de skuespille­rne som faktisk er norske er gode. Ingunn Beate Øyens karakter er interessan­t, og hun står for seriens mest rørende øyeblikk.

«THE INNOCENTS» gjør et forsøk på både å vaere et romantisk drama og en overnaturl­ig, mystisk spenningss­erie, og vil så gjerne passe i kategorien nordic noir, men klarer ikke å vaere alt på en gang. At den vil så mye, er nok også grunnen til at mye ikke fungerer.

Det er likevel ting å like her, saerlig hvis man bryr seg mest om kjaerlighe­tshistorie­n og ser bort fra rekken av logiske brister. Jeg tipper serien vil få et stort, men fortrinnsv­is ungt publikum – som vel er målgruppen.

MEN TIL TROSS for en veldig dramatisk sesongavsl­utning, som klart legger opp til en sesong to, kommer ikke jeg til å følge med videre.

ANMELDT AV HANNE MARIE NORD

 ?? FOTO: NETFLIX ?? KJENT NATUR: Forskeren Halvorson, spilt av Guy Pearce og Steinar (Jóhannes Haukur Jóhannesso­n) med fjord og fjell i bakgrunnen.
FOTO: NETFLIX KJENT NATUR: Forskeren Halvorson, spilt av Guy Pearce og Steinar (Jóhannes Haukur Jóhannesso­n) med fjord og fjell i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway