Bergens Tidende

– Misbrukte datteren i over ti år

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

Statsadvok­at kaller saken «sjeldent alvorlig».

I en fersk tiltale fra Statsadvok­atene i Hordaland anklages en mann i Bergen for å ha misbrukt sin egen datter i over ti år på 80og 90-tallet.

Mannen er nå i slutten av 60årene, og de påståtte overgrepen­e skal ha pågått fra datteren var bare to-tre år gammel, ifølge tiltalen. Anklagene omfatter både utuktig omgang i form av samleie og utuktig omgang med barn under 16 år – samt at det har «skjedd gjentatte overgrep» og at «handlingen har hatt til følge betydelig skade».

– Helt invalidise­rt

Datteren, en nå voksen kvinne, represente­res av bistandsad­vokat Beate Hamre. Hun kaller overgrepss­aken usedvanlig grov.

– Saken har preget hele livet hennes. I tillegg til seksuelle overgrep, har hun blitt utsatt for fysisk og psykisk vold fra sin egen far. Hun er helt invalidise­rt som følge av det hun har vaert utsatt for, sier Hamre.

– Det er snakk om en hel barndom med overgrep og regulaer omsorgssvi­kt.

– Psykiske skader

En del av tiltalen gjelder at mannen, over en periode på cirka seks år, skal ha dopet ned og brukt vold og trusler mot datteren i forkant av seksuelle overgrep mot henne. Dette skal ha skjedd fra datteren var rundt åtte-ni år.

Det seksuelle misbruket skal ha skjedd både i hjemmet i Bergen og i en kommune i Sogn og Fjordane. Om datteren heter det at hun har utviklet psykiske skader og posttrauma­tisk stressyndr­om på grunn av overgrepen­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway