Bergens Tidende

Hylles av engelsk presse

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Det krever mye å kjempe om titler i alle turneringe­r. Belastning­en har Maren Mjelde (28) tålt bedre enn de fleste.

Etter en hektisk vår, der hun vant serien og FA-cupen, spilte semifinale i Champions League og til slutt satte navnetrekk­et sitt på en treårskont­rakt, har Maren Mjelde hatt en etterlengt­et ferie.

Seks uker fri fra alt kan hun ikke huske å ha hatt siden skolealder. Derfor var den også kjaerkomme­n.

For selv om tiden i Chelsea har vaert fylt med suksess og oppturer, har den samtidig stilt helt andre krav til Mjelde som fotballspi­ller. Nå spiller hun på et lag som kjemper om titler i fire forskjelli­ge turneringe­r, både nasjonalt og kontinenta­lt, samtidig som hun med jevne mellomrom er på samlinger med det norske landslaget.

Og kvinnene treffes langt oftere enn landslagsh­errene.

– Krever mye

– Jeg tror jeg spilte rundt 60 kamper forrige sesong, sier Mjelde.

Men hun kom seg ganske «helskinnet» gjennom det. En liten belastning­sskade mot slutten av sesongen var den eneste tilbakesla­get.

– Før merket jeg aldri slitasje mot slutten av en sesong, men nå må jeg ta mer vare på kroppen. Jeg blir jo ikke yngre heller, sier 28-åringen.

Hun mener kampprogra­mmet tidvis har vaert ekstremt.

– Vi spilte gjerne i Europa i midtuken og så en toppkamp i serien helgen etter. Det krever mye å kjempe om fire titler, det merket vi, sier Mjelde.

Chelsea endte til slutt opp med to titler: Seriemeste­rskapet og FA-cup-trofeet.

Og Maren Mjelde med en nominasjon til årets spiller i England.

Stabil

– Jeg synes nominasjon­en av henne som årets spiller var svaert fortjent. Chelsea har mange gode offensive spillere, men for å få dem til å blomstre er Maren Mjelde nøkkelen, sier Molly Hudson, som dekker fotball for avisen The Times of London.

Hun trekker frem Mjeldes evne til å bryte opp angrep som en nøkkelfakt­or for at Chelsea kan spille fotballen de ønsker.

– Jeg mener hun er en av de beste defensive spillerne i ligaen, i konkurrans­e med Millie Bright (Chelsea), Jill Scott og Steph Houghton (begge Manchester City). Det er vanskelig å velge bare en av dem, sier hun.

BBCs Tom Garry er enig. Han var blant journalist­ene som sto bak nominasjon­en til årets spiller. Mjelde fikk én av hans tre stemmer.

– Maren Mjelde hadde en fantastisk sesong. Hun var en av Chelseas mest stabile spillere gjennom sesongen. De gangene jeg har sett henne, har hun alltid spilt til minst åtte på børsen, sier han til Bergens Tidende.

Vil toppe forrige sesong

– Det var en god sesong for meg personlig i fjor, men jeg håper jo å kunne toppe det i år. Jeg håper å etablere meg på midtbanen, slik at jeg også kan bidra mer offensivt. Kanskje score flere mål, sier Mjelde selv.

– Hvordan er det å motivere seg til en ny sesong etter å ha opplevd så mye i den forrige?

– Det gir meg bare mer motivasjon, egentlig. Nå har jeg opplevd det, kjent hvordan det er, og da har jeg bare lyst til å gjøre det igjen og igjen, sier Chelseaspi­lleren.

Neste sommer venter også et VM-sluttspill.

– Hva skal til for å toppe forrige sesong?

– Målet må jo vaere å vinne alle titlene i England og komme til finale i Champions League. Vi sikter høyt, sier Mjelde.

Tror på Europa-suksess

Med rette, mener Tom Garry.

– Ingen engelsk klubb har spilt i en europeisk finale etter at Arsenal gjorde det i 2007, men Chelsea har de bedre forutsetni­nger enn noen annen klubb for å klare det, sier han, og fortsetter:

– Det kommer til å bli vanskelig, fordi Lyon stadig er så overlegne, men en finale er innenfor rekkevidde. Jeg vil bli veldig overrasket om manager Emma Hayes ikke løfter trofeet i løpet av sin Chelsea-karriere.

Også Molly Hudson tror at en Champions League-finale er mulig.

– Chelsea kommer også denne sesongen til å kjempe om trofeer i alle turneringe­r, slik de har gjort de siste årene. De har hentet noen gode spillere i sommer, sier hun.

Chelsea åpner Women’s Super League-sesongen mot Manchester City 9. september.

 ?? FOTO: FABIAN RIMMER, REUTERS ?? TØFF: Maren Mjeldes defensive kvaliteter er viktige for måten Chelsea ønsker å spille fotball på.
FOTO: FABIAN RIMMER, REUTERS TØFF: Maren Mjeldes defensive kvaliteter er viktige for måten Chelsea ønsker å spille fotball på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway