Bergens Tidende

Nå vil Brann vente med keeperkonk­lusjonen

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

– Vi får se litt og oppsummere naermere når sesongen er over, sier sportssjef Rune Soltvedt i Brann om keeper Samuel Sahin-Radlingers fremtid i klubben.

Samuel Sahin-Radlinger (25) er Brann-spilleren debatten går hetest om for tiden. Mot Vålerenga tabbet målvakten seg. Når sesongen er over, løper også låneavtale­n hans med Brann ut.

Sportsklub­ben har en avtale med opsjon på kjøp, men det er tyske Hannover 96 som eier Sahin-Radlinger. I den klubben strekker spillerens kontrakt seg til neste sommer.

Stadig flere har ment at Brann ikke bør gå hardt inn for å sikre seg Sahin-Radlinger, deriblant BT-kommentato­r Anders Pamer, som mener Brann bør vente med å konkludere rundt keeperen.

Soltvedt svarer

Rune Soltvedt, Branns sportssjef, virker å vaere mer på «ventespore­t» enn tidligere. I slutten av juli sa Soltvedt, med glimt i øyet, at «det må bli en aksjon for hele byen» for å få østerriker­en til å bli vaerende i Brann.

– Vi får se litt og oppsummere naermere når sesongen er over, sier Soltvedt nå.

Sportssjef­en utdyper om Branns ønske i Sahin-Radlingers­aken:

– Vi vil se hva som er mulig å få til. Da handler det også om å se på summene i dette. Det er andre betingelse­r enn vanlig som gjelder hvis vi skal hente en spiller fra en Bundesliga-klubb.

Opsjonen for et kjøp av SahinRadli­nger, skal ligge på rundt fire millioner kroner. Soltvedt kommentere­r ikke tall, men uttalte i mai at også slike opsjoner går an å forhandle på.

– Det er en helhet her vi må se på, sier Rune Soltvedt.

– Må leve med feil

Brann-laget trente ikke tirsdag og Samuel Sahin-Radlinger har da ikke vaert tilgjengel­ig for media. Etter kampen mot Vålerenga stilte han opp og svarte for seg etter å ha sluppet langskudde­t fra Amin Nouri forbi seg og i mål.

– Hvordan spiller tabber som den mot Vålerenga inn i Branns vurderinge­r, Soltvedt?

– Sportslige hensyn er selvsagt viktig, men vi bedømmer ham ikke på grunnlag av kampen i Oslo.

– Samuel har gjort veldig mye bra, så har det vaert noe han ikke har vaert like heldig med. Samtidig må vi kunne leve med at en keeper gjør feil, på linje med en spiss som bommer på store sjanser. Det blir veldig synlig hver gang en keeper gjør feil, fortsetter Soltvedt.

– Han har hatt mange tabber i år, men relativt få av dem har gitt baklengsmå­l, mener Andersen.

Huseklepp svarte også på om Brann bør forsøke å signere Sahin-Radlinger.

– De må bruke høsten på dette. De kan ikke ta en avgjørelse nå, men se hvordan det utvikler seg i høst, mener Erik Huseklepp.

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? TØFF TID: Samuel Sahin-Radlingers Brann-karriere startet svaert bra, men i det siste har det vaert tøffere tak.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN TØFF TID: Samuel Sahin-Radlingers Brann-karriere startet svaert bra, men i det siste har det vaert tøffere tak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway