Bergens Tidende

– Berge er trygg på det meste

-

Sander Berge ser ut til å fortsette i Genk. Landslagss­jef Lars Lagerbäck er mest opptatt av spilletid.

– Det avhenger jo av om du søker trygghet eller ikke. I Genk vet han hva han har, er sentral på laget og har en klar rolle. Skulle han gå til en riktig toppklubb, så får han jo en omstilling, svarer Lagerbäck på NTBs spørsmål om Berge.

Han er en mann Lagerbäck kommer til å bygge sitt landslag rundt.

– Slik jeg kjenner ham som menneske, så betyr ikke noe av dette så mye. Han virker så trygg. Det er viktig for ham, uansett hvor langt fremme han er, å vaere i en klubb hvor han får mye spilletid. Uansett hvor god han er i øyeblikket, så trenger han spilletid for å utvikle seg videre, sier den svenske landslagss­jefen.

Var lenge ute

Berge pådro seg en alvorlig skade i låret og var ute av spill i lang tid forrige sesong. På forsommere­n gjorde han comeback både i Genk og for Norge.

Berge ser ut til å bli i Genk selv om ryktene rundt ham har svirret de siste ukene. Den belgiske klubben synes å vaere innstilt på å beholde ham ut denne sesongen for så å selge sommeren neste år.

Genk skal ikke la ham gå for under 150 millioner kroner.

Med i troppen er også Martin Ødegaard, som er i gang med et sesonglang­t utlån fra Real Madrid til Vitesse Arnhem i Nederland.

Nasjonslig­akamper

I september spiller Norge mot Kypros (hjemme) og Bulgaria (borte). Norge har ytterliger­e fire kamper i UEFAs nasjonslig­a utover høsten. Norge var ganske heldig i trekningen og slapp unna antatt sterke lag som Romania og Montenegro.

Slovenia er det tredje laget i Norges gruppe.

Norge spiller på tredje nivå (C, som har fire grupper). Innsatsen i nasjonslig­aen vil legge grunnlag for seedingen i EMkvalifis­eringen (spilles neste år).

NTB

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, SCANPIX ?? OFFENTLIGG­JORDE TROPPEN: Lars Lagerbäck offentligg­jorde tirsdag troppen til kampene mot Kypros og Bulgaria i nasjonslig­aen.
FOTO: VIDAR RUUD, SCANPIX OFFENTLIGG­JORDE TROPPEN: Lars Lagerbäck offentligg­jorde tirsdag troppen til kampene mot Kypros og Bulgaria i nasjonslig­aen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway