Bergens Tidende

Kristelig Folkeparti feller seg selv

- RUNE CHR. TOLLEFSEN

Lindås annen legning, en annen oppvekst som ga dem muligheter til å kunne vaere seg selv? Ikke bli fordømt eller måtte leve i skam og fornedrels­e. Kunne tørre wå

elske en annen. Av samme kjønn.

HVEM ER DERE SOM KAN SI at all annen tro er feil? Da har dere virkelig ikke skjønt budskapet i den store boken dere så lydig følger. Kristendom­men har som en av verdens største religioner drept, forvist, ranet og voldtatt mennesker gjennom årtusener. Selve rikdommen til Den norske kirke er tuftet på disse forbrytels­ene. Men dette fornekter dere, selv den dag i dag.

HVA MED Å GJØRE BOT for sine ugjerninge­r. Hva med å gi tilbake det dere har tuftet denne rikdommen på? Det står så fint skrevet. Elsk din neste. Det er ord som faktisk betyr noe. Men ord uten handling veier ikke mye på skålen.

DERE FELLER DERE SELV i kristendom­mens navn. Dere fordømmer mennesker ut fra deres tro og legning, og ikke for hvem de er som mennesker. Ikke ut fra deres handlinger som medmennesk­er i samfunnet vårt, men på et grunnlag dere så feilaktig hevder er rett. Jeg har i alle år beholdt min barnetro. Om enn noe moderert med årene. Men grunnpilar­ene består: Vaer mot din neste som du vil at din neste skal vaere mot deg. Uansett tro, religion, hudfarge eller legning, så er Skriften den samme. Elsk din neste som deg selv.

Det kalles nestekjaer­lighet.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD NTBSCANPIX ?? I HARDT VAER: KrF, her ved partileder Knut Arild Hareide, har mistet mange medlemmer i det siste på grunn av uenighet om likekjønne­t ekteskap.
FOTO: VIDAR RUUD NTBSCANPIX I HARDT VAER: KrF, her ved partileder Knut Arild Hareide, har mistet mange medlemmer i det siste på grunn av uenighet om likekjønne­t ekteskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway