Bergens Tidende

Lokal hotellkong­e kjøper Brakanes hotell i Ulvik

- PAUL ANDRÉ SOMMERFELD­T paul.sommerfeld­t@bt.no

Hotelleier Bjørn Kovacs og investor Ole Lilland har kjøpt opp Brakanes hotell i Ulvik. Nå vil de satse på helårsturi­sme.

I 2016 ble hotellet overtatt av DnB, da tidligere hotellsjef Per Ove Pedersen hadde opparbeide­t seg en stor gjeld som følge av flere konkurser.

Samme år tok Bjørn Kovacs over driften. Han driver i tillegg Hardangerf­jord Hotel i Øystese og Quality Hotel Vøringfoss i Eidfjord.

Nå har Kovacs selv kjøpt opp hotelleien­dommen han har drevet de siste par årene.

Han ser et stort potensial i hotellet – og Hardanger som reiselivsd­estinasjon.

– Vi ønsker å satse videre både på hotellprod­uktet, på bygden og de lokale produsente­ne, sier Kovacs.

Brakanes Hotell har i dag 30 årsverk, og enda flere i sommerseso­ngen.

– Kan du si noe om prisen? – Vi er blitt enige om å la det ligge, men jeg kan si at vi har fått en god pris som gir oss mulighet både til å finansiere og utvikle hotellet videre, svarer Kovacs.

Året rundt

Turistrafi­kken i Ulvik er i stor grad preget av busslaster med turister som kommer til Brakanes på kveldstid. Mange av gjestene spiser middag, sover en natt og drar igjen dagen etter.

Den nye hotelleier­en vil jobbe for å unngå at hotellet blir stående tomt på dagtid.

Han ser også muligheter for å skape aktivitet året rundt.

– Det fins et stort potensial for vinterturi­sme. Det har man fått godt til i NordNorge og Lofoten, der de har et fantastisk belegg. Vi må vende oss bort fra masseturis­men, og satse på «high end» og opplevelse­r, sier svensk-bergensere­n.

Stor interesse

Ifølge Bjørn Berg, som har fulgt salgsprose­ssen lokalt for DnB, har det vaert stor interesse for eiendommen. Banken er godt fornøyd med at hotellet nå får styrket sin lokale profil.

– Det har vaert god interesse for eiendommen, og vi har vaert i forhandlin­ger med flere parter. Vi er fornøyd med salget og at eiendommen nå blir tatt over av en kjøper med lokal forankring og som kjenner eiendommen godt, sier Berg.

Siden DnB overtok hotellet i 2016, er 75 av rommene pusset opp. Kovacs opplyser at fornyingen kommer til å fortsette gjennom det neste året.

I tillegg til turistene, kommer investoren­e også til å satse tungt på kurs og konferanse. Naturen blir nevnt som hotellets sterkeste kort.

– Det er vanskelig å konkurrere mot nye, flotte hoteller i Bergen. Men vi har en uslåelig natur bestående av fjord og fjell. Sammen kan vi få Hardanger til å bli en sterk destinasjo­n, sier Kovacs.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG ?? SATSER: Bjørn Kovacs har de siste årene drevet fjordhotel­let i Ulvik. Nå har han kjøpt det av DnB, og vil utvikle hotellet videre.
ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG SATSER: Bjørn Kovacs har de siste årene drevet fjordhotel­let i Ulvik. Nå har han kjøpt det av DnB, og vil utvikle hotellet videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway