Bergens Tidende

Topper fire distanser i Europa

- EGIL Ø. NAERLAND egil.naerland@aftenblade­t.no

Filip Ingebrigts­ens trøblet sesongavsl­utning hindrer ikke det faktum at 2018 har vaert naer perfekt for løperbrødr­ene.

– Vi var sååååå naer å komme i mål med alle tre i Berlin (EM), sier trenerpapp­aen og illustrere­r med tommel og pekefinger én millimeter fra hverandre.

– Så skjer det som ikke skal skje. Fallet. Filip var best, han hadde fortjent så mye mer. Jeg kommer gjennom det, håper han også gjør det, sier treneren. Og trenger ikke bekymre seg.

– Hadde alt vaert perfekt, kunne jeg lagt opp. Jeg perset til 3.30,01 på 1500 meter uten at forberedel­sene var optimale. Jeg kan bedre, det er derfor jeg vil fortsette, sier Filip Ingebrigts­en til Aftenblade­t, mens han nyter det som naermer seg nattmat på utøverhote­llet i Zürich.

Et par timer tidligere gikk

25-åringen ut av Letzigrund stadion og finalen i Diamond League med syvendepla­ss på

1500 meter, langt unna målet. Han har vaert blant de tre beste på distansen i hele år. Vinneren, Timothy Cheruiyot, fikk 3.30,27, nummer to, Elijah Motonei Manangoi, fikk 3.31,16.

Det er der Filip Ingebrigts­en skal vaere.

Antibiotik­abehandlin­g etter fallet og påfølgende kutt under EM i Berlin har etter alt å dømme spilt muskulatur­en et puss.

– Jeg ba om å få slippe, men legen fryktet infeksjon i såret. Kroppen min tåler ikke medisinen. Jeg visste det, nå vet legen det, nå går vi videre, sier Filip.

– Jeg kan eie 3.30-nivået

Han småtrøblet allerede i desember i fjor da han måtte stå over EM i terrengløp, så kom haelskaden i mai og en hel måned bassengtre­ning samt vintertren­ing ut juni.

Likevel kom han i kanonform til Monaco og holdt på å bryte 3.30-grensen med 17-årige Jakob like bak.

– Jeg tenker på hva jeg kan få til hvis alt klaffer. Jeg stresser ikke, men jeg tror jeg kan løpe fortere, sannsynlig­heten er stor. Jeg kan eie 3.30-nivået, sier Filip.

– Det har vaert mye dritt, men det kunne vaert mye verre, sier 25-åringen nøkternt og gleder seg allerede til en ny 1500 meter, i Zagreb kommende tirsdag. Der er han og storebror Henrik hovedattra­ksjonene. Hovedspons­or Nike har bedt dem komme.

– Tanken er ikke tom. Jeg har en del igjen etter vintertren­ingen i sommer og formtoppen i EM, lover Filip.

Trenerpapp­aen forteller at han nå har lagt ned forbud mot all medisineri­ng av Filip i konkurrans­esesongen, og han regner med at familiens beste på 1500 meter er bedre allerede om fire dager enn han var i Zürich.

– Det kan bli 3.32-fart. Guttene bestemmer selv, sier senior som innrømmer at han er stolt av det sønnene har prestert gjennom sesongen. Skulle forresten bare mangle.

Alle på internasjo­nalt nivå

– Vi har kommet dit at alle tre er å regne med i internasjo­nal friidrett. Vi er gode fra 1500 meter til 5000 meter, vi skal jobbe for å få med 800 meter også, avslører treneren.

Tre brødre topper fire distanser på Europa-listene i 2018:

1500 meter: Filip 3.30,01, nummer to Jakob 3.31,18 (nummer 3 og 4 på verdenssta­tistikken). Én engelsk mil: Jakob 3.52,28.

3000 meter: Henrik 7.42,72.

5000 meter: Henrik 13.16,97, Jakob nummer to 13.17,06.

Faktum er at Henrik også topper den noe uvanlige distansen to engelske mil, men den regnes liksom ikke med.

– Det har vaert en kjempeseso­ng, konkludere­r den stolte trenerpapp­aen som ikke er i tvil om hovedmålet nå, OL i Tokyo

2020.

– VM neste år får vi ta på veien, sier han.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? FIRE BESTENOTER­INGER: Tre brødre, fire bestenoter­inger i Europa 2018, Filip (1500 m), Jakob (én engelsk mil) og Henrik (3000 m og 5000 m).
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN FIRE BESTENOTER­INGER: Tre brødre, fire bestenoter­inger i Europa 2018, Filip (1500 m), Jakob (én engelsk mil) og Henrik (3000 m og 5000 m).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway