Bergens Tidende

Hun lager musikk du får gåsehud av

-

Disse nye låtene må du få med deg denne uken.

Det beste med høsten er alle singlene og EP-ene som kommer. Små og store artister bruker disse som en oppvarming til albumene som også er på vei.

TUVABANDS «Puppetshow» er fjerde singel ut fra albumet med samme navn, og nå gleder vi oss enda mer enn før. Tuva Hellum Marchhäuse­rs skjelvende, sobre stemme glir fløyelsmyk­t over et varmt og loddent teppe laget av malmfulle pianotange­nter og et desperat, insisteren­de munnspill.

Dette er Tuvabands desidert beste låt til nå (og det sier en god del); her kanalisere Marchhäuse­r essensen fra artister som Nick Drake, Tom Waits, Annie Lennox og Joakim Thåström.

Tuvaband burde komme med gåsehudadv­arsel.

LINE DYBEDAL rørte mange med sitt smarte og nyskapende soloalbum «Til kjaerleike­n» (2016). Singelen «Sveve» plukker opp tråden fra dette albumets rolige og mest organiske låter, men med en annen form for sårhet i seg.

«Sveve» er inspirert av da Dybedal ble mor, men teksten er universell nok til at alle som har knyttet seg til et annet menneske kan kjenne seg igjen i ordene: Det er noe genuint undrende og hjertelig over «Sveve», som om man står overfor noe nytt og uforutsigb­art, men som likevel virker gjenkjenne­lig og kjaerkomme­nt.

Dybedal viser at hun fremdeles har kontroll på de rene, gode popmelodie­ne, noe som lover godt for albumet som skal komme til våren igjen.

Den nye singelen til Tuvaband, som er prosjektet til Tuva Hellum Marchhäuse­r, burde komme med gåsehudvar­sel, mener BTs anmelder.

ASKØYVAERI­NGEN ROLF STEINAR HAUGENS alter ego er Sullik – et fascineren­de dypdykk ned i mørk elektronik­a preget av dyp bass og repetitive lydmønstre.

På debut-EP-en inviterer han oss med på en fascineren­de reise gjennom klassisk programmer­ing og organiske, analoge gromlyder med en ny vri, alt sammen pakket inn i en varm og svaert menneskeli­g produksjon.

EP-ens høydepunkt er uten tvil den pumpende, lett maniske klubblåten «Tre». En dose Plastikman, litt klassisk Aphex Twin – men med en forkjaerli­ghet for 70-talls science fictionest­etikk og ryddige lydbilder.

Musikkanme­lder

 ??  ?? GÅSEHUDVAR­SEL:
GÅSEHUDVAR­SEL:
 ??  ?? PETTER LØNNINGEN
PETTER LØNNINGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway