Bergens Tidende

Frivillige fortsetter søket

- HILDE OLSEN AALVIK hilde.olsen.aalvik@bt.no foto BÅRD BØE

– Vi har fortsatt håp. Det er et tett miljø og jeg vet godt hvem han er. Det gjør vi alle.

Kai Nilsen er fra samme seilforeni­ng som den forulykked­e mannen, og har vaert med i søket siden søndag.

– Vi har søkt til mørkets frembrudd hver dag. Det vil vi gjøre i dag også. Nå som vi bare er frivillige som søker er det bare visuelle søk som blir foretatt, vi har ikke utstyr til så mye annet.

– Jeg har vaert med på mange redningsak­sjoner, men en slik innsats fra frivillige har jeg aldri opplevd før, sier Richard Traeet.

Han leder den frivillige leteaksjon­en og har lang erfaring med redningsak­sjoner fra Redningsse­lskapet. Siden søndag har han bistått som frivillig.

– Det har vaert mange frivillige med i søket helt siden søndag. Etter at politiet og hovedredni­ngssentral­en avsluttet sitt søk har flere og flere frivillige strømmet til, forteller Traeet.

Fra 25 til 40 båter

I søket brukes det ribber og fritidsbåt­er. Dette for å komme til på så mange plasser som mulig. Rundt klokken 15.00 tirsdag ettermidda­g var 25 ribber med i søket. Ved 19-tiden var det 40.

Etter mange timers leting la flere og flere ribber til kai ved Ran Seilforeni­ng på Sotra tirsdag ettermidda­g. De måtte få i seg mat, og deretter få en brif over hvor det videre søket skulle foregå.

Marianne Abrahamsen var blant de frivillige som gikk i land for en pause, etter fem timers leting.

– Det føles helt naturlig å delta i denne leteaksjon­en. Det er jo ikke noe hyggelig dette her. Vi er her jo fordi vi håper på å gjøre et funn. Men det er blandede følelser rundt det. Samtidig som jeg håper å finne ham, vet jeg heller ikke hva som venter meg hvis jeg gjør det, sier hun.

De frivillige har lett overalt, noen steder opptil flere ganger. Mange av dem har vaert på steder de ikke ante eksisterte, til tross for at de er lokalkjent i området.

– Det er jo fantastisk å se at så mange frivillige møter opp. Det er nok litt spesielt siden den savnede er medlem av seilforeni­ngen. Det er jo et veldig knyttet miljø og folk fra flere og flere seilforeni­nger møter nå opp for å hjelpe til i letingen, sier Bjørn Erik Knudsen, som koordinere­r leteaksjon­en.

– Fortsatt håp

Ruben Nøttveit er lommekjent på Askøy og er blant de frivillige som bistår i søket etter den savnede.

– Vi har fortsatt et håp om å finne ham, men det har gått lang tid nå og vi har søkt alle tenkelige steder på land. På torsdag kommer det fridykkere for å hjelpe oss hvis han ennå ikke er funnet, sier Nøttveit.

Han forteller at de hiver ut en bøye hver dag på stedet hvor mannen falt over bord, for å se hvor strømmene fører bøyen.

– Det blir som en pekepinn på hvor strømmene går og hvor vi bør lete. Etter hvert vil vi nok også utvide søket nå, sier han.

På vei mot Askøy for å hente en frivillig får leder for leteaksjon­en, Traeet inn en melding på mottakeren. Riggen på Hanøytange­n skal flyttes til Fedje og videre til Egersund. Dette kan komme godt med i søket.

– Den riggen er dyp. Det vil si at den får med seg mye fra bunnen opp til overflaten. Mannskapet på riggen er svaert samarbeids­villig. De lar oss søke med båter rundt riggen, i det området hvor den savnede mannen falt om bord. I tillegg er det et undervanns­kamera under riggen.

Rundt 30 båter bisto i søket rundt riggen. Men heller ikke der ble det gjort funn.

Ved 20.30-tiden tirsdag kveld holdt de frivillige fortsatt søket gående.

– Etter hvert vil vi avslutte søket for i dag og ta en brif ved seilforeni­ngen angående morgendage­n, forteller Traeet tirsdag kveld.

 ??  ??
 ??  ?? MANGE FRIVILLIGE: Tirsdag ettermidda­g kom det flere og flere til for å hjelpe til under leteaksjon­en i farvannet mellom Sotra og Askøy. Richard Traeet leder aksjonen.
MANGE FRIVILLIGE: Tirsdag ettermidda­g kom det flere og flere til for å hjelpe til under leteaksjon­en i farvannet mellom Sotra og Askøy. Richard Traeet leder aksjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway