Bergens Tidende

Ber om tips etter funn av tom båt

- RUNE STØLÅS rune.stolas@bt.no MARIANNE NILSEN foto EIRIK BREKKE

Politiet søkte i går etter personer som kan ha vaert om bord i den tomme båten som kjørte i ring på Nordåsvatn­et.

Klokken 03.12 natt til tirsdag ble det satt i gang en leteaksjon i området mellom Kyrkjetang­en og Søvikneset i Bergen, etter at det ble observert en båt kjørende i ring på Nordåsvatn­et.

Ingen personer ble observert i eller naer den 14 fot store båten.

Ingen funn

Rett før klokken 14.00 i går kunne operasjons­leder Lars Geitle i Vest politidist­rikt fortelle at aksjonen skulle avsluttes.

– Det har vaert gjort omfattende søk natt til tirsdag og utover dagen, uten funn på verken holmer eller langs strandlinj­en. Det er heller ingen som er meldt savnet, sier Geitle.

Tirsdag formiddag gjennomfør­te politiet overflates­øk og strandsøk langs hele Nordåsvatn­et.

Søkte på øyene

Innsatsled­er Ole-Martin Røttingen kunne fortelle at hundepatru­ljer fra politiet og Norske redningshu­nder søkte på alle øyene i området. Ingen funn ble gjort.

Ifølge politiet deltok en luftambula­nse, et redningshe­likopter, tre båter fra Forsvaret, Kystvakten, to hundepatru­ljer fra Norske redningshu­nder, 23 mann og seks båter fra Røde Kors, samt flere politifolk i aksjonen.

Aksjonen begynte med at nødetatene fikk en telefon om den førerløse båten på Nordåsvatn­et.

– Etter hvert gikk båten tom for bensin og ble tatt i land. Vi har ikke fått melding om at det har vaert personer i båten, men siden motoren gikk mistenker vi at det har vaert noen om bord, sa vaktkomman­dør Karl-Arne Røyseth ved 110-sentralen i Hordaland tidlig tirsdag morgen.

Brannvesen­et brukte drone i søket. Det ble også satt inn dykkere, men disse ble etter hvert permittert.

Ukjent for båteieren

Det var en stund uklart hvem som eide båten fordi personen som står som eier i båtregiste­ret hadde solgt båten videre.

– Vi har nå vaert i kontakt med eieren. Han befinner seg langt borte fra båten, og vet ikke hvorfor den har vaert i bruk. Båten kan ha blitt stjålet. Det kan ha vaert én eller flere personer om bord, sa operasjons­leder Stein Rune Halleraker ved Vest politidist­rikt.

Båten ble observert naer land og det er et begrenset søkeområde.

Politiet ber om tips i saken til telefon 02800.

 ??  ??
 ??  ?? LETEAKSJON: Klokken 03.12 natt til tirsdag ble det satt i gang en redningsak­sjon i området mellom Kyrkjetang­en og Søvikneset.
LETEAKSJON: Klokken 03.12 natt til tirsdag ble det satt i gang en redningsak­sjon i området mellom Kyrkjetang­en og Søvikneset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway