Bergens Tidende

Brann-keeperen mener arvtageren er bedre enn han var på samme alder

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Rollene er klare i Branns keepergrup­pe. Samuel Sahin-Radlinger (25) fra Østerrike står såfremt han er frisk. Markus Olsen Pettersen (19) fra Askøy sitter på benken.

Slikt kan gi gnisninger, men i Brann er målvaktene både gode venner og fulle av gode tanker om hverandre.

– Jeg og «Sami» har et veldig godt forhold til å vaere i situasjone­n vi er i: To keepere som kjemper om én plass, sier Markus Olsen Pettersen.

Han får rause mengder ros av etablerte Sahin-Radlinger. Branns nummer 1 har latt seg imponere i sitt halve år i Brann.

– Jeg synes Markus er veldig god. Hvor gammel er han? 19?! Da jeg var på hans alder, var jeg langt fra like god, sier Sahin-Radlinger.

– Det er garantert at han en dag vil vaere Branns førstekeep­er, fortsetter østerriker­en.

Opdal kan løse saken

Men da må noe skje med Markus Olsen Pettersens fotballkar­riere. Han spiller Brann 2s kamper i 3. divisjon, men burde nok, også i klubbens øyne, vaert lånt ut til en klubb høyere i divisjonss­ystemet. For A-laget har 19-åringen i år bare fått stå to av cupkampene, mot motstand fra lavere divisjoner.

– Han blir god nok. Det spørs bare hvor lang tid det tar, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen om Pettersen i fjor.

Fra nyttår av er Håkon Opdal (36) tilbake i Brann. Det kan gjøre det enklere for Brann å slippe Pettersen på utlån, men samtidig er det svaert usikkert om Samuel Sahin-Radlinger fortsatt er i Bergen neste år. Han er eid av Hannover 96 i Tyskland, men Brann har såkalt opsjon på kjøp og må velge om ønsker ham videre. Det har Lars Arne Nilsen sagt klart fra om at han vil.

Feltene han laerer av

Enn så lenge prøver Markus Olsen Pettersen å laere mest mulig av makkeren.

– Han er jaeklig god med beina. Det laerer jeg av. Så er det noe med måten han tenker på, smartheten i det han gjør, det er en plan bak det meste. Og i feltarbeid­et, der har han en holdning jeg kan laere av. Det handler om å vaere offensiv, selv om man kan bomme på noen ganger.

Om forholdet mellom dem, sier tenåringen:

– Det er godt. På trening jobber vi hardt og pusher hverandre, så har vi et veldig fint forhold utenfor banen. Vi er gode tjommier.

– Men blir du lei av bare å sitte på benken?

– Det er kjedelig å sitte der, men Samuel har gjort en god jobb i år. Han har hatt sine blemmer, men også mange viktige redninger. Og vaert en stor del av at vi ligger der vi ligger på tabellen.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? TEAM: Samuel Sahin-Radlinger (til v.) og Markus Olsen Pettersen er Branns keeperteam. – Det er garantert at han en dag vil vaere Branns førstekeep­er, sier Sahin-Radlinger.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN TEAM: Samuel Sahin-Radlinger (til v.) og Markus Olsen Pettersen er Branns keeperteam. – Det er garantert at han en dag vil vaere Branns førstekeep­er, sier Sahin-Radlinger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway