Bergens Tidende

Skansemyre­n er blitt ny

-

Mens kveldssole­n skinte langs Fjellsiden tirsdag kveld, ble nye Skansemyre­n Idrettsanl­egg offisielt åpnet.

– Se så fint det er blitt her oppe på Skansemyre­n, sa ordfører Marte Mjøs Persen i sin tale, og tok de fremmøtte med på en historisk gjennomgan­g av anlegget.

20 millioner i opprustnin­g

I år er det 100 år siden Bergen kommune tok over anlegget på Skansen, og med den siste opprustnin­gen til en sum av 20 millioner kroner, har det blant annet fått fast dekke på løpebanen, utbedret infrastruk­tur med lys, støttemur og rehabilite­ring av tribuner.

I tillegg kom det i 2017 blant annet treningsap­parater, hinderløyp­e og sykkelanle­gg på idrettspla­ssen.

–I dag fremstår idrettspla­ssen som et åpent anlegg for både organisert og egenorgani­sert idrett. Med sin lokale lokaliseri­ng og naerhet til sentrum og Byfjellene, er Skansemyre­n et viktig mosjons- og breddeanle­gg, sa Persen før hun på tradisjone­lt vis klippet over det røde båndet til full jubel.

Stimulerer aktivitet

Til nyåpningen var det flere friidretts­utøvere på plass for å delta i ulike øvelser. Motbakkelø­per Eli Anne Dvergsdal mener det var på tide at Skansemyre­n fikk en opprustnin­g.

– Det har vaert mange plasser utenfor, men det har manglet en skikkelig bane i sentrum. Når man er i sentrum, er det ikke langt til Fana og Tertnes, men det er kanskje det ekstra stykket som gjør at barna heller går på fotballtre­ning eller annet, mener Dvergsdal.

Hun synes anlegget øker motivasjon­en for profesjone­lle som hun selv, og håper det vil vaere med på å få flere barn i fysisk aktivitet.

– Å tilrettele­gge slik som dette er det som stimulerer aktivitet. Ungene kan dra ut og bruke det, istedenfor å sitte inne å spille Playstatio­n. Så dette tror jeg er kjempevikt­ig, understrek­er Dvergsdal.

– Helt supert

Jorid Gjeraker bor selv i naerområde­t til Skansemyre­n og hadde med seg datteren Pernille på nyåpningen. Hun er storfornøy­d med sluttresul­tatet.

– Hele anlegget er veldig flott, fordi det er tilpasset alle aldre. Både for de minste med trampoline, og løping og trening for de eldre, sier Gjeraker.

Hun setter pris på at det finnes et slikt anlegg i sentrumsom­rådet.

– Jeg synes det er helt supert. Det er et trygt område hvor barna kan gå rett opp å vaere alene, sier Gjeraket.

Mens noen nøt nyåpningen med en skillingsb­olle i solen på den restaurert­e tribunen, var andre med for aktivitete­ns skyld. Diskoskast­er Sven Martin Skagestad, deltok på kulekastin­g tirsdag kveld. Han har brukt Skansemyre­n til trening gjennom vinteren, og ser ikke bort ifra at det blir hyppigere bruk nå som anlegget har blitt moderniser­t.

– Jeg er veldig imponert. Dette er så sentralt som man kan få det, og så har det anlegget en god historisk verdi også. Jeg synes det er fantastisk å trene her, var tilbakemel­dingen fra Skagestad.

 ??  ??
 ??  ?? NYÅPNING: Sunniva Bieker Matthey (9) hoppet lengde under nyåpningen av Skansemyre­n Idrettspla­ss.
NYÅPNING: Sunniva Bieker Matthey (9) hoppet lengde under nyåpningen av Skansemyre­n Idrettspla­ss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway