Bergens Tidende

Hvordan stopper jeg gratisavis­er?

- WENCHE NYGAARD

Oppgitt åsabu reklame. I tillegg er det to reklameved­legg på mange sider.

ER DET VIRKELIG ikke mulig å unngå dette? Jeg har ingen problemer med å forstå at det er reklame i BT, som jeg abonnerer på. Jeg vet at reklamen gjør at jeg får avisen til en lavere pris. Men Bergensmag­asinet ønsker jeg ikke å motta. Jeg klarer meg med den reklamen jeg får gjennom mitt abonnement på BT. Så er det jo slik at det er samme reklame i BT som i Bergensmag­asinet, og dette er jo helt meningsløs­t.

Hvordan kan vi som innbyggere i Bergen slippe å motta dette bladet? Det står ikke noe i dette bladet som skulle tilsi at det er viktigere enn BT. I BT står alt jeg trenger å vite om det som skjer i og rundt Bergen.

Svar fra daglig leder Vegard Sletten i Bergensmag­asinet:

Bergensmag­asinet legger sin sjel i å formidle det positive som skjer i Bergen, og gjør sitt ytterste for å lage et interessan­t produkt for Bergens befolkning. Da Bergensmag­asinet ikke mottar pressestøt­te, er avisen helt avhengig av reklameinn­tekter. Dog vil avisen alltid inneholde opp mot 60 prosent redaksjone­lt innhold.

Dette er et reklametry­kk helt på linje med de fleste andre aviser i Norge, og gjør at Bergensmag­asinet kan distribuer­es gratis ut til over 100.000 husstander i Bergen kommune.For de som ikke ønsker å motta Bergensmag­asinet, så kan man reservere seg mot gratisavis på sin postkasse. Dette gjøres med en klistrelap­p som festes godt synlig utenpå postkassen: «Nei takk til gratisavis». Merket og reservasjo­nen må ikke forveksles med merket «Nei takk til uadressert reklame». Klistrelap­p kan fåes gratis på vårt kontor i Helgesensg­ate 17, eller vedkommend­e kan sende oss sin adresse, så kjører vi ut og merker den aktuelle postkasse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway