Bergens Tidende

Budgiverne kjørte prisen til 1,1 mill. over prisantydn­ing

Boligprise­ne i Bergen sank med 0,9 prosent i august. Eiendomsme­gler Stine Larsen Sandvik melder på sin side om godt trøkk. – Det går i ett om dagen, og det er jo bra.

- GURO VALLAND guro.valland@bt.no foto RUNE SAEVIG

eNaust, strandlinj­e, kai og hage utløste pengegalop­p for kjøperne som ville sikre seg eiendommen i Strandveie­n 2 på Eidsvågnes­et.

Området ligger en ti minutters kjøretur fra Bergen sentrum mot Åsane.

Million-krig

Fem personer var med og bydde til prisen passerte 7.100.000 kroner, 610.000 kroner over prisantydn­ing. Så eskalerte det.

– Da sto det igjen to budgivere. Disse utkjempet bokstaveli­g talt en budkrig som løftet prisen, sier eiendomsme­gler Stine Larsen Sandvik.

Til slutt ble boligen solgt for

7.580.000 kroner. Det var nesten

1.100.000 kroner over Sandviks vurdering.

– Nesten flat utvikling

Situasjone­n i Eidsvåg er unik. Sist måned var det boligprisf­all i Bergen, melder Eiendom Norge i sin ferske boligpriss­tatistikk.

Her ble boligprise­ne redusert

– I de kommende månedene vil mange nye boliger og bruktbolig­er komme på markedet, noe som vil bidra til at det fortsatt vil vaere mange boliger til salgs i de store byene. Dette, i kombinasjo­n med at styringsre­nten trolig blir satt opp i september, gjør at vi forventer en flat eller svakt fallende utvikling i prisene utover høsten, sier Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemeld­ing.

Størst fall i Bergen

Av de store byene var fallet i Bergen størst.

– Det er ikke så ille tall som det ser ut til i Bergen. Korrigert for sesongvari­asjoner er det nesten flat utvikling, sier sjef-

Stine Larsen Sandvik, eiendomsme­gler

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway