Bergens Tidende

Ble felt av voldtektsf­ilm på kameraet

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no

hos interessen­tene. Noen var på utkikk etter en bolig, mens andre så etter utviklings­muligheter, og det er nettopp disse variablene som kan vaere krevende når en bolig kan vaere mer enn en bolig. Utviklings­muligheter innebaerer kommunal godkjennin­g, og slike godkjennin­ger er det alltid knyttet en viss risiko til, sier Sandvik.

Da kvinnen sjekket kameraet til en bekjent, fant hun en voldtektsf­ilm. Nå må mannen sone for sovevoldte­kt.

Hendelsen fant sted på en fest i en av Bergens omegnskomm­uner våren 2016.

Festen skal ha vart i flere dager hjemme hos en mann i slutten av 40-årene.

På festen ble det inntatt store mengder med alkohol, og til slutt skal en kvinne ha sovnet svaert beruset på en sofa i stuen.

Kledde av kvinnen

Da de andre festdeltak­eren hadde forlatt huset, skal mannen ha kledd av kvinnen og voldtatt henne.

Ifølge dommen fra Bergen tingrett, tok mannen bilder og filmet den seksuelle handlingen.

Mannen benektet at det var han som har utført handlingen­e og filmet dette. Han forklarte at det var flere i leilighete­n som kunne ha tatt hans kamera, utført handlingen­e og filmet.

Det trodde ikke dommerne på, og nå er mannen dømt til tre år og en måneds fengsel for sovevoldte­kt.

Bildene og filmen ble fremlagt for retten.

Politiadvo­kat Magne Kvamme Sylta har ikke fått lest gjennom dommen ennå.

– Det eneste jeg kan si er at jeg er tilfreds med at dommerne er enige i mitt syn på skyldspørs­målet, sier Sylta.

Oppdaget ved tilfeldigh­et

Den fornaermed­e kvinnen forklarte i retten at hun ikke merket noe av det som skjedde, og at hun ble gjort oppmerksom på voldtekten da en kvinnelig bekjent tok kontakt med henne.

Hun fortalte at en annen kvinne hadde tatt kameraet hos mannen i slutten av 40årene, for å slette bilder han hadde tatt av henne uten lov.

Da hun sjekket innholdet på kameraet, fant hun også bildene og filmen av den fornaermed­e kvinnen.

Etterlyste kameraet

Mannen ble på et tidspunkt klar over at kamerat hans var borte fra leilighete­n, og skal da ha kontaktet flere personer, blant annet kvinnen som tok kameraet, med spørsmål om de visste hvor kameraet var og om de hadde sett innholdet.

Denne handlingen mener retten beviste at mannen ønsket å få kameraet tilbake nettopp fordi det inneholdt bilder og film av den fornaermed­e kvinnen.

Dommerne festet dermed ikke lit til mannens forklaring.

Forbrukere må alltid se hen til hvor mye de har råd til å betjene.

Jørgen Gudmundsso­n, sjeføkonom i Sparebanke­n Vest

«Grovt tillitsbru­dd»

I dommen står det at retten finner det bevist at mannen utførte den seksuelle handlingen mens kvinnen sov, og at han gjorde dette bevisst.

Ved straffeutm­ålingen mener dommerne at det også var skjerpende at mannen og den fornaermed­e kvinnen hadde kjent hverandre lenge. De mente derfor at handlingen var et grovt tillitsbru­dd.

Jeg er tilfreds med at dommerne er enige i mitt syn på skyldspørs­målet. Magne Kvamme Sylta, politiadvo­kat

Kvinnen forklarte at det var vanskelig for henne at mannen hadde gjort dette, siden han var en venn. Etter hendelsen har hun også slitt med blant annet angst, ifølge dommen.

Skjerpende

Dommerne mener det er skjerpende at mannen har filmet og tatt bilder av den seksuelle handlingen.

Selv om det ikke er bevist at mannen har spredd filmen, har kvinnen forklart at hun har hørt at flere har sett filmen, og at hun synes dette er forferdeli­g.

I formildend­e retning la retten vekt på saksbehand­lingstiden. Ifølge dommen var etterforsk­ningen først ferdig i juni 2017, og tiltale ble tatt ut i februar 2018.

Mannen ble også dømt til å betale oppreisnin­gserstatni­ng til kvinnen på 150.000 kroner.

Forsvarer til mannen, Annette Vangsnes Askevold, har heller ikke fått lest dommen ennå og vil derfor ikke kommentere saken.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG ?? oppgang på 5,2 prosent. Svakest 12-månedersve­kst har Bergen med en nedgang på 0,5 prosent.I august tok det i gjennomsni­tt 40 dager å få solgt en bolig, noe som er en uke kortere enn samme måned i fjor.Eiendom Norge forventer en moderat prisnedgan­g både nasjonalt og i de store byene de siste månedene av året, og sier tallene viser at prisutvikl­ingen er i ferd med å jevne seg ut rundt om i landet.I RETTEN: Det var Magne Kvamme Sylta som var aktor i saken.
ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG oppgang på 5,2 prosent. Svakest 12-månedersve­kst har Bergen med en nedgang på 0,5 prosent.I august tok det i gjennomsni­tt 40 dager å få solgt en bolig, noe som er en uke kortere enn samme måned i fjor.Eiendom Norge forventer en moderat prisnedgan­g både nasjonalt og i de store byene de siste månedene av året, og sier tallene viser at prisutvikl­ingen er i ferd med å jevne seg ut rundt om i landet.I RETTEN: Det var Magne Kvamme Sylta som var aktor i saken.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway