Bergens Tidende

Får godt skussmål av bergensern­e

Bare hver tiende bergenser mener Harald Schjelderu­p har gjort en dårlig jobb som byrådslede­r de tre årene han har hatt vervet.

-

eer det vanskelig å mene så mye sterkt om. Min oppfatning er ofte den ene halvparten mener du gjør en god jobb og den andre halvparten mener du er en idiot, sier Schjelderu­p.

– Men det er tre ganger så mange som mener du har gjort en god jobb, som det er som mener du har vaert dårlig?

– Jo, det er vel greie tall, det.

Ros fra Høyre-velgere

Andelene som mener Schjelderu­p har gjort en god jobb er i noen grad økende med alder og utdanning.

– Det er bare blant egne velgere at et flertall mener han har gjort en svaert eller ganske god jobb. For andre partiers velgere svarer de fleste verken god eller dårlig jobb. Det er likevel et trekk at blant de fleste partiers velgere er det flere som mener han har gjort en god jobb enn en dårlig jobb, påpeker Eidset.

Selv blant Høyres velgere mener 25 prosent at han har gjort en god jobb, mens 17 prosent mener han har gjort en dårlig jobb.

Bare blant Frps velgere er det flere som svarer at han har gjort en dårlig jobb (37 prosent mot 10 prosent).

– Jeg er en sosialdemo­krat, men som byrådslede­r skal du også fronte Bergens interesser på vegne av hele byen. Kanskje tallene gjenspeile­r litt den rollen man har som byrådslede­r, sier Schjelderu­p.

– Hyggelig og lyttende

Høyres

gruppelede­r

Hilde Onarheim (H) mener den generelle tilfredshe­ten eller likegyldig­heten med byrådslede­ren skyldes at han og byrådet har vaert ganske usynlig.

– De har sittet veldig stille i båten. Det lite nytt som er kommet fra dette byrådet. Da provoserer man få, sier hun.

– Hva tenker du om at han også får ros fra mange Høyrevelge­re?

– Som person er han sikkert en som appellerer til en del. Han er en lyttende og hyggelig mann. Jeg har sagt tidligere at han har hatt en god lederstil.

– Er det derfor en fordel for Høyre at han ikke stiller som byrådslede­rkandidat for Ap i neste valg?

– Det vet jeg ikke, det avhenger jo av hvem de velger som kandidat. Men vi kjører vårt

Det lite nytt som er kommet fra dette byrådet. Da provoserer man få.

Hilde Onarheim, Høyres gruppelede­r

 ??  ?? LILLE SPEIL PÅ VEGGEN: Hvem er den beste byrådslede­ren her? Harald Schjelderu­p får ros av mange bergensere, og kan unne seg en godbit. Men det hjelper ikke nødvendigv­is partiet hans,
LILLE SPEIL PÅ VEGGEN: Hvem er den beste byrådslede­ren her? Harald Schjelderu­p får ros av mange bergensere, og kan unne seg en godbit. Men det hjelper ikke nødvendigv­is partiet hans,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway