Bergens Tidende

Politiets utgifter under sykkel-VM

-

Politiet brukte 69 millioner kroner i forbindels­e med sykkel-VM, i følge politiets egen utregning.

Vest politidist­rikts andel var 39 millioner kroner.

Utgiftene fordelte seg slik:

49 millioner kroner i lønnog godtgjørel­ser.

17 millioner kroner i reiseutgif­ter.

3 millioner kroner i «annen driftskost­nad».

–Ønsket om å holde kostnadene nede i søknadspro­sessen gjorde at vi ikke hadde reelle økonomiske rammer å forholde oss til før måneder før mesterskap­et startet, sier Ørn. Han opplevde at kostnadene var for snaue på nesten alle områder.

– Å planlegge en slik operasjon krever egentlig at du vet eksakt hva du har av rammer. Det at vi ikke visste det, gjorde det vanskelig å planlegge, sier Ørn.

Eks-sykkelpres­ident Hansen mener politiet kan skylde på seg selv om de er kritiske til uriktige budsjetter.

– Da bør de gå i speilet og se en gang til. Det var de selv som budsjetter­te, sier Hansen.

Da Norge søkte om VM ba Norges Cykleforbu­nd politiet om å beregne utgiftene til VM. Hansen medgir at VM-arrangøren­e var mest opptatt av kostnadene som ville bli pålagt dem, ikke alle politiets utgifter.

– Vi ville ha korrekte tall. Hvis ikke, visste vi at vi ville sitte igjen med regningen. Jeg opplever dette som en ansvarsfra­skrivelse fra jobben politiet selv gjorde i forkant.

Etterlyser debatt

Hansen har ved flere anledninge­r tatt til orde for at det er urimelig at arrangører av idrettsarr­angementer blir pålagt å betale for politiets tjenester. Aglen mener den tidligere sykkelpres­identen har et poeng.

– Jeg har savnet det offentlige ordskiftet rundt hvem som skal dekke det når det foregår store arrangemen­ter som krever politiets oppmerksom­het, sier Aglen.

Dersom Norge skal vaere vertskap for flere store arrangemen­ter i fremtiden, mener Aglen en slik diskusjon kan vaere nyttig.

– Men det er ikke slik at vi ikke synes det er greit at vi arrangerte VM. Tvert imot. Vi er veldig stolte over gjennomfør­ingen og vi er bedre rustet som en følge av VM.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway