Bergens Tidende

Kristoffer Zachariass­en

-

Født: 27. oktober 1994. Høyde: 180 cm.

Klubb: Sarpsborg 08 (17-). Tidligere klubber: Sund, Sotra, Nest-Sotra.

Davaerende hovedtrene­r David Nielsen hadde ringt annetlagst­reneren og sagt at han ikke hadde tro på Zachariass­en, men at han kunne komme med som femtemann dersom Sangolt hadde det.

–Jeg hadde voldsom tro på ham, så Nielsen tok ham med. Men han satt bare på benken, og ble lånt ut til Sund og Sotra. Han fikk ikke spille før Alexander Straus tok over, sier Sangolt, og legger til:

–At Nielsen gikk til Godset kan ha vaert helt avgjørende for karrieren hans.

Kunne dratt til Åsane

Etter noen måneder dro også Straus til Strømsgods­et, og Ruben Hetlevik tok over midlertidi­g som trener.

– Det var da Ruben ble trener at jeg ble trygg på meg selv. Jeg visste at jeg kom til å spille neste kamp, selv om den forrige var dårlig. Det var en følelse jeg aldri hadde kjent på før, sier Zachariass­en.

Han ble en nøkkelspil­ler for

1. divisjonsl­aget. Alltid i startellev­eren.

– Men da Nest rykket ned til

2. divisjon, valgte du likevel å bli vaerende. Hvorfor?

–Det var interesse fra andre klubber, Åsane blant annet, men jeg visste at jeg fikk spille fast i Nest. I tillegg var jeg sterk i troen på at vi skulle rykke rett opp igjen, det var det som gjorde at jeg ble vaerende, sier han.

Men Nest rykket ikke opp på første forsøk, og Zachariass­en ble plukket opp av eliteserie­klubben Sarpsborg 08. Resten av historien er velkjent.

Europaeven­tyret

– Det har tatt helt av. Målet var å komme til Eliteserie­n, men etter at jeg kom dit har jeg jo spilt nesten alt og blitt fast på laget. Jeg har også spilt cupfinale, og nå skal jeg spille i Europaliga­en mot Pepe og Quaresma ... En liten gutt fra Sotra mot Pepe. Det er helt uvirkelig.

Mot alle odds kvalifiser­te Sarpsborg seg, som kjent, til Europaliga­en i høst etter å ha slått ut Maccabi Tel-Aviv i siste kvalifiser­ingsrunde. I gruppespil­let møter de den tyrkiske storklubbe­n Besiktas, svenske Malmö FF og Genk fra Belgia.

Han vet at interessen fra utenlandsk­e klubber finnes. Derfor har han heller ikke turt å investere i egen leilighet i Østfold.

– Vi hadde lyst til å kjøpe i Sarpsborg, men plutselig blir jeg bare vaerende der et halvt år til. Det er umulig å vite, sier Zachariass­en.

I stedet har han og samboeren, Mathilde Øvretveit, kjøpt en bolig på Sotra. Den skal mor passe på og leie ut enn så lenge.

– Kjaeresten min er fra Tona, rett ved Sotrabroen, mens jeg er fra Foldnes. Og nå har vi kjøpt bolig midt mellom oss. Det passet perfekt. Vi kommer jo uansett til å flytte hjem en gang, sier Zachariass­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway