Bergens Tidende

Skjønnhete­n i skissen

-

Tuvabands debutalbum løfter skissene vi har så lett for å forkaste.

og alternativ musikk.

DET NESTEN NÅDELØST nedstrippe­de uttrykket på «Soft Drop» får grensene mellom låtene på platen til å viskes ut og flyte sammen til et mer holistisk verk.

Vokalen hennes står brutalt alene, og er hjerteskja­erende i sin karakteris­tiske skjelving. Den er så ladd med emosjoner at den liksom holder på å knekke ved hver note, som på åpneren «Horses». Alt som akkompagne­rer den er knitringen fra innspillin­gskilden og en ensom el-gitar.

PÅ «HE WAS IN HIS BUBBLE» er Marschhäus­er et hviskende enigma som gjentar «I have a secret because you never ask me».

Selve lydbildet minner om lydkollasj­ene som er så typiske for Jenny Hval.

Etter hvert som platen utfolder seg introduser­er hun også pianoet, som på «Puppet Show» fungerer som en fjern melodi og et nostalgisk bakteppe for hennes billedlige, rike tekster.

Et annet godt eksempel er «When You See Me In My Bubble», hvor hennes vokal liksom naermer seg soul.

«SOFT DROP» LUKKER med et cover av No Doubts legendaris­ke «I’m Just a Girl» som subtilt skrik fra det indre. Ingenting ved Tuva er høylytt, voldsomt. Det betyr ikke at hun ikke er klar for å ta opp litt plass.

 ??  ?? EMOSJONELL: Vokalen hennes står brutalt alene, og er hjerteskja­erende i sin karakteris­tiske skjelving, skriver Alisa Larsen.
EMOSJONELL: Vokalen hennes står brutalt alene, og er hjerteskja­erende i sin karakteris­tiske skjelving, skriver Alisa Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway