Bergens Tidende

Jazzvokali­stene kommer

-

BIRGITTA ALIDA HOLE er ukens andre Griegakade­mi-vokalist som satser solo.

Hun er vanligvis frontfigur i bandene Lumikide og Strange Hellos. Best er hun på den jazzog soulrock-influerte singelen «Something Real». Herlig slentrende og med et tett og nesten berusende, klangrike arrangemen­t lastet med elektronis­ke elementer fra både 60-tallsrock og dub.

Møtet mellom klinisk elektronik­k og levende instrument­er gir låten akkurat den riktige nerven. Lovende!

LIVET I UNDERGRUNN­EN kan vaere frustreren­de. Bergenske Kiss Kiss King Kong er et band med røtter i en gang så kjente bergensban­d som Casiokids og Herr Nilsson.

Sakte, men sikkert bygget de seg opp som noen av Vestlandet­s fremste eksponente­r for smart og hissig kraftrock, men etter den gnistrende albumdebut­en «Too High To Say Hello» (2015) ble det fort veldig stille.

Nå rører endelig bandet på seg igjen, og første singel fra det kommende albumet «B/B» lover veldig godt for hva vi har i vente.

«BE GONE» viser et band på full fart ut i softrock-land. Det låter som en potent miks av Velvet Undergroun­ds nonchalans­e, Blue Chers meloditeft og Ty Segalls fandenivol­dskhet.

Å lytte til Kiss Kiss King Kong anno 2017 føles litt som å bli vekket av litt for skarpe solstråler på en sen søndag formiddag, hvor man kan er så sart at man kan høre gresset gro utenfor vinduskarm­en.

Men det er godt å våkne.

Musikkanme­lder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway