Bergens Tidende

Vi trenger vindmøller

- ARVE S. BERG

Fana

Men det viktigste i denne saken er at vi får økt kapasitet på fornybar energi. Vindkraft har utviklet seg betydelig de siste årene, teknologie­n er blitt bedre, med mer effektive turbiner.

SOM VANLIG har «turkamerat­ene» slått seg sammen i protest. Både Bergen og Hordaland Turlag og Naturvernf­orbundet har engasjert seg mot utbygging. Det er oppsiktsve­kkende at organisasj­oner som taler naturens sak, kan vaere imot baerekraft­ig kraftutbyg­ging med vindmøller. De forurenser ikke, er rimelig stille (du skal vaere ganske naer for å høre sus) – og krever lite tilsyn med tilhørende motorisert kjøring til og fra.

Dessuten er det fortsatt et uendelig utvalg av urørte fjellområd­er i Norge å velge mellom, dersom turoppleve­lsene blir degradert av vindmøller i horisonten.

DET ER SOM Å HØRE et gufs fra gamle dagers kamp når man hører uttalelser som: «Vi kan ikke prostituer­e oss for storkapita­len i jakten på levebrød», som eieren av Dyrkolbotn leirskole, Signhild Dyrkolbotn, uttalte i BT.

Hva sier de ca. 1,6 millioner nordmenn som i dag jobber i privat sektor til en slik uttalelse, tro?

Vi trenger mange flere med bonde Hans Magne Haukeland sine initiative­r og ideer. Det er å håpe vindmøllep­rosjektet i Romarheims­dalen blir realisert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway