Bergens Tidende

Taket løsnet etter propaneksp­losjonen på Fløyen

-

Det er store materielle skader på Fjell-hytten etter propaneksp­losjonen torsdag kveld.

vaert en eksplosjon i en liten flaske med propan. De tok banen ned, og ble sendt videre til legevakten, sa han.

Tre personer oppsøkte legevakten etter eksplosjon­en, og ytterliger­e fem skal ha vaert involvert i ulykken. De fem andre dro hjem.

Politiet hadde patrulje både på hytten og på Haukeland sykehus på torsdags kveld, og hadde kontakt med de fem som har dratt hjem over telefon.

De tre som oppsøkte legevakten var lettere skadet, men ble likevel sendt videre til Haukeland sykehus. Etter hva helse Bergen opplyser er det snakk om to menn på 66 og 65 år, og en 42 år gammel kvinne.

Ifølge operasjons­leder Stein Rune Halleraker ble det først satt i gang en stor aksjon, fordi det var uklart hvor mange som var skadet.

–Vi fikk raskt kontroll over situasjone­n, og skalerte ned, sier han.

Vinduene blåst ut

Brigadeled­er Knut Milde fra Bergen brannvesen var på stedet ved Fjell-hytten torsdag kveld.

– Da vi kom frem så vi raskt at det var store skader på hytten, men ingen brann. Vi gjorde da en etterkontr­oll for å se at det ikke brant noen steder eller at det kunne blusse opp flammer, sier han.

Ifølge Milde er det tydelig at det har skjedd en kraftig eksplosjon i hytten. Det store trykket har ført til at vinduene har blåst ut av hytten. Man kan også se sprekker i veggene og hele takkonstru­ksjonen har løsnet.

–Deler av vinduene og vinduskarm­ene har blåst mellom 20 til 30 meter bortenfor hytten. Interiøret på innsiden av hytten var ødelagt og lå hulter til bulter, sier han.

Milde har selv ingen formening om hvor i hytten eksplosjon­en skjedde.

 ??  ?? KRAFTIG SMELL: Rutene er knust og det er store skader på Fjell-hytten etter ulykken. Blant annet er det store sprekker på veggene, og takkonstru­ksjonen har løsnet. Politiet har sperret av området rundt hytten.
KRAFTIG SMELL: Rutene er knust og det er store skader på Fjell-hytten etter ulykken. Blant annet er det store sprekker på veggene, og takkonstru­ksjonen har løsnet. Politiet har sperret av området rundt hytten.
 ??  ?? KRAFTIG TRYKK: Trykket etter propaneksp­losjonen har ført til at vinduer og trappeoppg­ang har blåst bort fra hytten.
KRAFTIG TRYKK: Trykket etter propaneksp­losjonen har ført til at vinduer og trappeoppg­ang har blåst bort fra hytten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway