Bergens Tidende

Kristine Gudbrandse­n

-

Strekspill­er for Fana Jobber heltid i barnehage Kommer fra Porsgrunn Spilte i Sola fra 2005-2013 Fikk 197 kamper i 1. divisjon og Eliteserie­n for Sola

Går nå på sin femte sesong som Fana-spiller

Scoret 23 mål på 21 seriekampe­r i 1. divisjon i fjor

topp for å henge med. Og derfor gir det meg mye å vaere med dem som er unge, sier 35-åringen.

Setter standarden før kamp

Trener Erlend Lyssand, som selv ikke har eliteserie­erfaring, er svaert glad for at han har med Gudbrandse­n, som har ti år med spill i Sola i bagasjen. I tillegg har Emilie Hovden (22) og Amalie Jøsendal (24) tidligere fått smake på eliteserie­nivået. Erfaringen de tre sitter på er uvurderlig for laget, mener Lyssand.

– Det er ingen tvil om at det er veldig viktig. Det er viktig å ha noen som setter standarden, sier treneren.

Lyssand tror erfaringen kommer spesielt godt med når det drar seg til mot kamp, og spillerne må rette fokuset dit det skal vaere. Da kan det vaere lett å bruke oppmerksom­het og energi på andre ting enn det som faktisk gjelder.

– Det kan vaere noen som er litt spente, som ikke vet hva de går til. Da kan jeg prøve å få dem til å senke skuldrene. Vi kan jo spille håndball. Det er absolutt nyttig å vaere med og bidra der både før, under og etter kamp, sier Gudbrandse­n.

Ungdommene gode nok

20 år gamle Silje Marie Selstad er glad for å ha en ringrev som Gudbrandse­n på laget. Rogalendin­gen, som flyttet til Bergen og ble Fana-spiller for ett år siden, tror samtidig at lagets unge er i stand til å bite godt fra seg i Eliteserie­n.

– Det er positivt å ha henne med, for mange av oss er unge, men vi har også vist at vi er gode nok til å rykke opp til eliten. Vi har nesten akkurat det samme laget som vi hadde i 1. divisjon i fjor, og vi hadde ikke rykket opp om ikke vi var gode nok, sier Selstad.

Kantspille­ren forteller at hun heller ikke merker stort til aldersfors­kjellen fra hennes generasjon og opp til Gudbrandse­n, verken ute på banen eller i bussen og på flyet på vei til bortekampe­r. Søndag setter spillerne seg på flyet sørover for å møte Skrim Kongsberg, som også rykket opp i vår. Fana har aldri slått Skrim borte, og både trener og spillere er spente før seriestart­en.

– Det er på tide at det begynner nå, sier Gudbrandse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway