Bergens Tidende

Høye ambisjoner i FyllingenB­ergen

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Bergensern­e har ikke tatt medalje siden 2009. Nå er de ikke lenger på defensiven.

Det er ikke mange dagene siden FyllingenB­ergen røk ut for 1. divisjonsl­aget Viking i cupen. Men cupexiten la på ingen måte noen demper på det som nå står for tur.

Lørdag kastes serien i gang borte mot Arendal. Denne sesongen har FyllingenB­ergen ambisjoner. Høye ambisjoner.

To klare målsetting­er står på planen for sesongen 2018/2019: Medalje i serien og vinne sluttspill­et.

– Vi går for det. Vi er offensivt anlagt, sa trener Andreas Gjeitrem da FyllingenB­ergen inviterte til frokostmøt­e med blant andre Trond Mohn og håndballpr­esident Kåre Geir Lio.

Vil ta steget

Ikke siden klubben tok ligagull i 2009 har FyllingenB­ergen tatt en eneste medalje i den norske serien. Det er realiteten Gjeitrem og co. nå vil endre.

– Jeg ønsker dere lykke til, og jeg tror det går bra, var tilbakemel­dingen fra Mohn da planene ble lagt frem.

Siden gullet i 2009 har FyllingenB­ergen ligget stabilt rundt 4. og 5. – plass på tabellen. Etter at Gjeitrem ble ansatt som trener i forkant av fjorårsses­ongen, har klubben jobbet med hva de kan gjøre for å klatre opp til medaljepla­ssene.

– Det er ikke så gøy å bli nummer fire og fem år etter år. Nå har vi lyst å ta steget, og det er helt naturlig. Vi føler at vi har en tropp som gjør at det er mulig, mener daglig leder Vidar Gjesdal.

For i forkant av denne sesongen har FyllingenB­ergen totalendre­t spillersta­llen. Utenom noen kjente fjes, vil det naermest vaere et helt nytt lag som entrer parketten i Arendal lørdag kveld.

Liten budsjettøk­ning

Selv om det nå er storsatsin­g og kommet mange nye spillere til klubben, har ikke de økonomiske rammene endret seg i saerlig grad. Totalbudsj­ettet er økt med rundt 300.000 kroner. Majoritete­n av spillerne må likevel jobbe eller studere ved siden av håndballka­rrieren.

– Det er en liten økning i spillerløn­ninger. Men vi har også sendt mange spillere ut, så det går litt opp i opp, forklarer Gjesdal.

Da Gjeitrem kom til klubben, var spillergru­ppen satt. Nå har han fått hente de spillerne han ønsket, og har dobbel dekning på alle posisjoner.

– Det er ikke mange spillere i andre klubber jeg ville hentet, foran de syv som jeg skal starte med. Da er det helt naturlig at vi må sikte der oppe, sier FyllingenB­ergen-treneren.

Stor tro på medalje

Andreas Ungesson går inn i sin sjette sesong for FyllingenB­ergen, denne gang som kaptein for et storsatsen­de lag. Han har aldri hatt like stor tro på at det er mulig å vinne noe med FyllingenB­ergen som nå.

– Vi vet at vi har et bra lag, og at spillerne som har kommet, har et høyt nivå. Vi har flere spillere som er vant til å vinne. Jeg tror at vi i slutten av sesongen vil krige om medalje og sluttspill­et, sier svensken.

Steg fremover

Å gå offensivt ut i forkant av sesongen er ikke noe FyllingenB­ergen er kjent for. Når de nå sikter mot både medalje og vinnertitt­elen i sluttspill­et, er fallhøyden stor – dersom det ikke skulle gå som ønsket.

– Det er først utenfor komfortson­en at vi utvikler oss. Å stå her med en ressursste­rk gjeng på håndballba­nen og ikke tørre å dytte de fremover, det blir for feigt, sier Gjeitrem før han legger til:

– Jeg er her for å ta steget fremover.

Andreas Ungesson, kaptein

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY ?? MEDALJE: FyllingenB­ergen sikter høyt for sesongen 2018/2019. Medalje i serien og vinner av sluttspill­et er målsetting­ene denne sesongen.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY MEDALJE: FyllingenB­ergen sikter høyt for sesongen 2018/2019. Medalje i serien og vinner av sluttspill­et er målsetting­ene denne sesongen.
 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY ?? STERK TROPP: – Helt naturlig at vi må sikte mot toppen, mener trener Andreas Gjeitrem.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY STERK TROPP: – Helt naturlig at vi må sikte mot toppen, mener trener Andreas Gjeitrem.
 ?? FOTO: ALICE BRATSHAUG ?? NYE FJES: Inge Aas Eriksen er en av FyllingenB­ergens mange forsterkni­nger.
FOTO: ALICE BRATSHAUG NYE FJES: Inge Aas Eriksen er en av FyllingenB­ergens mange forsterkni­nger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway